to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:34 | 23.03.2022

Πολιτική

Ζαχαριάδης – Θεοδωράκης: Θωράκιση της θεσμικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των Ανεξάρτητων Αρχών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή μεταξύ αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική συμμαχία και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξαρτήτων Αρχών.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική συμμαχία ο Βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης, ενώ από πλευράς του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Διονύσης Λιναρδάτος,  η Γενική Γραμματέας Μαρία Γρηγορίου και ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Δελλαγραμμάτικας.

Η συζήτηση επεκτάθηκε σε   ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν στο ρόλο και στη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών,  σε εργασιακά και οικονομικά θέματα του προσωπικού τους αλλά και σε θέματα  που αφορούν συνολικά τη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη περαιτέρω θωράκιση της ανεξαρτησίας των αρχών, αλλά και ενίσχυσης της  θεσμικής λογοδοσίας τους στη Βουλή,  σε θέματα μισθολογικής κατάστασης του προσωπικού, κινητικότητας, αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων, της συμμετοχής των εργαζομένων στα Πειθαρχικά Συμβούλια καθώς και στο ζήτημα της τηλεργασίας.

Από πλευράς της Ομοσπονδίας, ιδιαίτερο  ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρότασή της  για διορισμό των Μελών όλων των Ανεξάρτητων Αρχών από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ενώ κατατέθηκε και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική συμμαχία εκφράστηκε η απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη προς τους  εργαζόμενους και τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω θωράκισης της θεσμικής και  λειτουργικής ανεξαρτησίας των Αρχών.

Η συζήτηση έλαβε χώρα σε εξαιρετικό κλίμα  και αμφότερες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για την ύπαρξη σταθερού διαύλου επικοινωνίας με γνώμονα τη βελτίωση της λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)