to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:40 | 29.12.2021

Πολιτική

Ζαχαριάδης σε Βορίδη: Εφαρμόστε την τηλεργασία όπως οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα εκφράσει τη θέση για καθολική υποχρεωτική τηλεργασία, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Σύμφωνα με τον τομεάρχη Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Ζαχαριάδη τα νέα μέτρα προβλέπουν εφαρμογή έως 50% της τηλεργασίας με απόφαση της κάθε Υπηρεσίας. Κι έτσι, όπως επανειλημμένα έχουν επισημαίνει οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, αντί να κατοχυρώνουν ελάχιστο υποχρεωτικό όριο εφαρμογής, τελικά θεσπίζουν «οροφή».

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη:

«Ενώ τα κρούσματα φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ και βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με ένα δημόσιο κίνδυνο ιστορικών διαστάσεων, η κυβέρνηση όχι απλώς αρνείται ή αδυνατεί να λάβει αποφασιστικά μέτρα αλλά προσπαθεί να πείσει τους πολίτες για το αντίθετο. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τις αρχές Νοεμβρίου ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών το αυτονόητο, να προσχωρήσει δηλαδή  σε καθολική και υποχρεωτική εφαρμογή της τηλεργασίας στη δημόσια διοίκηση με ενιαίους κανόνες, ακόμη και σήμερα, τη στιγμή που καταγράφονται εφιαλτικοί αριθμοί κρουσμάτων, η κυβέρνηση ουσιαστικά δεν εφαρμόζει στην πλήρη του ανάπτυξη το πολύτιμο και ανέξοδο μέτρο της τηλεργασίας. Δεν κάνει αυτό που κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα νέα μέτρα, προβλέπουν εφαρμογή έως 50% της τηλεργασίας με απόφαση της κάθε Υπηρεσίας. Αντί να κατοχυρώνει ελάχιστο υποχρεωτικό όριο εφαρμογής, θεσπίζει «οροφή» που δεν θα πρέπει να την υπερβαίνει κανείς. Έτσι αναπαράγει τη σημερινή χαοτική κατάσταση όπου σε άλλες υπηρεσίες εφαρμόζεται τηλεργασία και σε άλλες δεν εφαρμόζεται καθόλου με τους υπαλλήλους να συνωστίζονται στα γραφεία και πριν φτάσουν στα γραφεία στα λεωφορεία και στο metro για να φτάσουν στο γραφείο.

Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι υπάρχουν Υπουργεία, όπως το υπουργείο Τουρισμού, που δεν εφαρμόζουν καθόλου το μέτρο συμβάλλοντας στην διασπορά της νόσου στην κοινότητα και πιθανότατα αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν αφού το επιτρέπουν τα νέα μέτρα.

Δυστυχώς ο  υπουργός Εσωτερικών δείχνει να  έχει αποσυρθεί από την άσκηση των καθηκόντων του και παραμένει διακοσμητικός Υπουργός, τηλεσχολιαστής πρώτης γραμμής στις δύσκολες μέρες της κυβέρνησης, αρνούμενος να αναλάβει την πατρότητα των μέτρων όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πετώντας το μπαλάκι στις διάφορες υπηρεσίες.

Είναι ο ορισμός του αντιθέτου του επιτελικού κράτους. Είναι μπάχαλο, είναι χάος. Το κάθε υπουργείο και ο κάθε φορέας κάνει ότι θέλει… Καλούμε έστω και τώρα την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο: Υποχρεωτική και καθολική τηλεργασία με ενιαίους και διάφανους κανόνες για όλες τις υπηρεσίες και όλο το προσωπικό, αυτονόητες εξαιρέσεις όπου δεν γίνεται διαφορετικά λόγω της φύσης της εργασίας. Να το κάνουμε και στην Ελλάδα όπως στην Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Αυστρία, στην Κύπρο, στην Τσεχία … Άλλωστε αυτή η κυβέρνηση υπερηφανεύεται μεταξύ άλλων και για τις επιδόσεις στης στον ψηφιακό τομέα (ή μήπως δεν είναι τα πράγματα ακριβώς έτσι).Τέρμα η ατολμία, τέρμα η κοροϊδία. Αν ο κ. Βορίδης δεν μπορεί, αν δεν θέλει, αν δεν ξέρει, ας πάρει τους ομολόγους του στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ που το εφαρμόζουν εδώ και μήνες. Αν βρίσκεται σε πανικό, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ως αυριανή κυβέρνηση, διαθέτει πλήρες σχέδιο και ομάδα τεχνοκρατών που μπορεί να βοηθήσει από αύριο το πρωί στην εφαρμογή του μέτρου. Αν θελήσει ο Υπουργός τα τηλέφωνά μας είναι ανοιχτά και τα γραφεία μας σε λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)