to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:46 | 19.10.2020

Κοινωνία

ZackieOh Justice Watch: Δημιουργήθηκε το παρατηρητήριο της δίκης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Μια ομάδα δημοσιογράφων, με την συμβολή νομικών, θα καταγράφει λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της διαδικασίας, από την πρώτη ημέρα μέχρι την ολοκλήρωσή της.


Το ZackieOh Justice Watch είναι μια πρωτοβουλία που συγκροτήθηκε με σκοπό την παρακολούθηση και καταγραφή της δίκης για τον φόνο του Ζακ Κωστόπουλου, της Zackie Oh.
 
Μια ομάδα – επαγγελματιών και μη – δημοσιογράφων, με την συμβολή νομικών, την υποστήριξη ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και αξιοποιώντας εμπειρία από εγχειρήματα που έχουν προηγηθεί, όπως η άμεση γραπτή μετάδοση από δίκες κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος από το omniatv και η συστηματική καταγραφή και μετάδοση της δίκης της Χρυσής Αυγής από το GoldenDawnWatch, θα καταγράφει λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της διαδικασίας, από την πρώτη ημέρα μέχρι την ολοκλήρωσή της.
«Η ανάγκη για αυτήν την καταγραφή προκύπτει από το γεγονός ότι θεωρούμε πως τα σύγχρονα μέσα δημοσίευσης, επικοινωνίας και δικτύωσης, έχουν διευρύνει πολύ το ακροατήριο που απαιτείται για την εξασφάλιση της – συνταγματικά κατοχυρωμένης – δημοσιότητας της δίκης, η οποία θεωρείται θεμελιώδης αρχή για την απόδοση δημοκρατικής δικαιοσύνης», γράφει στη σελίδα της η πρωτοβουλία.
Η δημοσιογραφική και, κατόπιν, προδικαστική διερεύνηση των συνθηκών γύρω από τα γεγονότα αποκάλυψε πολλά αλλά όχι αρκετά. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που θα εξετάσει την υπόθεση καλείται να ρίξει φως σε πτυχές του φόνου που παραμένουν σκοτεινές.
Η άμεση καταγραφή της συνεδρίασης του δικαστηρίου μεταδίδεται από τους λογαριασμούς του ZackieOh Justice Watch στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Twitter: https://twitter.com/ZJusticeWatch

Website: zackieohjustice.watch/

Μετά την ολοκλήρωση κάθε ημέρας της διαδικασίας θα αναρτάται η συμπυκνωμένη αναφορά μας στη σχετική κατηγορία Η δίκη.
 

Το ZackieOh Justice Watch υποστηρίζεται από την πρωτοβουλία Justice4Zak/Zackie, το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας

RosaLuxgr και δημοσιογραφικά από το The Press Project και το

omniatv

.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)