to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:18 | 03.06.2020

Κοινωνία

Ζ. Τσιριγώτη: Δεν σταματούν κλειστά κέντρα και φράχτες τις προσφυγικές ροές

«Τα αίτια που προκαλούν τη μετανάστευση και τις προσφυγικές ροές είναι συγκεκριμένα, είναι οι πόλεμοι και τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στις χώρες αυτές. Όταν ο άλλος είναι απελπισμένος δεν του είναι εμπόδιο το κλειστό κέντρο κράτησης. Θα έρθει».


Ετσι σχολίασε η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, εν αποστρατεία πλέον, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη - μια από από τις πολύ λίγες γυναίκες στην κορυφή της ελληνικής αστυνομίας -  την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης μιλώντας στο Kontra channel και τη Νατάσσα Γιάμαλη

Η κα Τσιριγώτη έχει εκτελέσει χρέη γενικού επιθεωρητή αστυνομίας αλλοδαπών και προστασίας συνόρων, είναι δε, αντιστράτηγος που έχει διακριθεί για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό καθώς χειρίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια κρίσιμα ζητήματα.

«Ο φράχτης στον Έβρο θα καλύψει γύρω στα 39 χιλιόμετρα, άρα θα παραμείνουν εκατόν εξήντα οκτώ περίπου χιλιόμετρα χωρίς φράχτη. Είναι αδύνατο να καλυφθεί ο Εβρος σε όλο το μήκος του γιατί αυτή είναι η ιδιομορφία του εδάφους» εξηγησε η ίδια.

Η κα Τσιριγώτη εξέφρασε την ανησυχία της για αποπομπή προσφύγων και μεταναστών απο τις εστίες τους. «Προβλέπεται στη νομοθεσία που ψηφίστηκε πρόσφατα και η οποία τροποποιεί προηγούμενη που έλεγε ότι όποιος λαμβάνει το καθεστώς του πρόσφυγα μέσα σε ένα εξάμηνο με διάφορα προγράμματα ένταξης θα μπορούσαν να μάθουν τη γλώσσα. Το εξάμηνο έγινε ένας μήνας έγινε τριάντα μέρες».

Κατά την ίδια πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα γιατί όταν αυτοί οι άνθρωποι βγουν από τα διαμερίσματα που μένουν (κατά κύριο λόγο είναι ευάλωτες ομάδες όπως μονογονεϊκές οικογένειες) δεν θα βρούνε κατάλυμα αφού δεν διαθέτουν εισόδημα. «Οπως έχουμε δει και κατά το παρελθόν. συνήθως πηγαίνουνε στις πλατείες και μετά θα υπάρξουν θέματα δημόσιας τάξης»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)