to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:06 | 29.09.2015

Διεθνή

Ζ. Μιλάνοβιτς: Η Κροατία θα αφήσει ανοιχτά τα σύνορά της για την υποδοχή προσφύγων

Η Κροατία δεν είναι μέλος της ζώνης Σένγκεν, αλλά στη φροντίδα και την περίθαλψη προσφύγων λειτουργεί σαν να είναι, τόνισε ο Κροάτης πρωθυπουργός, Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Οπάτοβατς (στη φωτ.). Η Κροατία θα αφήσει ανοιχτά τα σύνορά της για την υποδοχή προσφύγων και δεν θα τα κλείσει με φράχτες και εμπόδια, είπε ο κ. Μιλάνοβιτς.


Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποστολής αστυνομικών δυνάμεων για τη διασφάλιση των συνόρων λόγω της μαζικής εισόδου μεταναστών, ο Ζόραν Μιλάνοβιτς τόνισε ότι η Κροατία δεν έχει επαρκή αριθμό αστυνομικών για το έργο αυτό και ότι ο στρατός δεν έχει εκπαιδευτεί γι αυτό. Απομένει, επομένως, μόνο η συμμετοχή δυνάμεων εφέδρων, κάτι που σημαίνει ότι άνθρωποι θα φύγουν από τις εργασίες τους.

"Είναι αυτό λύση, είναι η κροατική απάντηση στην κρίση; Όχι η απάντηση στην κρίση είναι ό,τι κάνουμε τώρα” επισήμανε στη διάρκεια εκδήλωσης απονομής βραβείων σε αστυνομικούς που διακρίθηκαν για το έργο τους με αφορμή την Ημέρα της Αστυνομίας.

"Όσο κάνω αυτή τη δουλειά, θα μεριμνώ για τα συμφέροντα της Κροατίας, όσον αφορά το χώρο Σένγκεν και για ό,τι σημαίνει ο χώρος Σένγκεν για εμάς, σημαίνει ένα οργανωμένο σύστημα στο οποίο προστατεύονται τα συμφέροντα της Κροατίας" δήλωσε ο κ. Μιλάνοβιτς.

Από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης στην Κροατία στις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 9 σήμερα το πρωί, 84.800 πρόσφυγες εισήλθαν στην κροατική επικράτεια, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Χθες μέσω των διαβάσεων Τοβάρνικ και Μπάπσκα στα σύνορα με τη Σερβία πέρασαν στην Κροατία 5.000 πρόσφυγες.

Στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Οπάτοβατς διαμένουν προσωρινά 1.900 πρόσφυγες και η κροατική αστυνομία αναμένει τις επόμενες ώρες μαζική άφιξη μεταναστών μέσω Σερβίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)