to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:19 | 13.01.2014

Πολιτική

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Το βούλευμα για Παπακωνσταντίνου εκθέτει τους εντεταλμένους αρθρογράφους της διαπλοκής

«Το βούλευμα καθιστά επιτακτική την έρευνα για τις δεκάδες ποινικές δικογραφίες κατά κυβερνητικών προσώπων οι οποίες αραχνιάζουν στα συρτάρια της Νομοθετικής Υπηρεσίας»


Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, βουλευτή Α΄ Αθηνών και Υπεύθυνης για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επί θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και των λοιπών και συναφών ποινικών υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και της Βουλής:

«Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου περί μη παραγραφής των ποινικών αδικημάτων που αποδίδονται στον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ  (διαβάστε αναλυτικά εδώ) αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση της συνταγματικής πρόβλεψης και επιταγής και εκθέτει τους σεναριολογούντες εντεταλμένους αρθρογράφους συγκροτημάτων, που επί μήνες προετοίμαζαν επικοινωνιακά την παραγραφή, υπαινισσόμενοι  μάλιστα ότι διέθεταν εκ των έσω πληροφορίες και πληροφοριοδότες. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, λοιπόν, όσοι, από τον Οκτώβριο 2012 μέχρι πριν λίγες ημέρες «έδιναν κι έπαιρναν» (ή το αντίστροφο) για να πείσουν τους πολίτες ότι «τίποτε δεν μπορεί να γίνει στην υπόθεση αυτή» και ότι όποιος επιμένει να ρωτά και να ερευνά «θα κάνει μια τρύπα στο νερό». 

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι το βούλευμα αυτό καθιστά επιτακτική και επείγουσα την έρευνα για τις δεκάδες ποινικές δικογραφίες κατά κυβερνητικών προσώπων οι οποίες, ενώ έχουν διαβιβασθεί στη Βουλή από την Εισαγγελική Αρχή, αραχνιάζουν στα συρτάρια της Νομοθετικής Υπηρεσίας και δεν χορηγούνται ούτε αντίγραφά τους στους Βουλευτές, ακόμη και όταν το ζητούν εγγράφως και κατ’ επανάληψη. Οι δικογραφίες αυτές αφορούν αδικήματα σε βάρος του δημοσίου και κατά του πολιτεύματος, με υπό διερεύνηση Υπουργούς- ακόμη και πρόσωπα που εξακολουθούν να ασκούν εξουσία, να περιβάλλονται με μία ιδιότυπη ασυλία και κεκτημένη ατιμωρησία, που φθάνει μέχρι την επιβράβευση με τις ανώτερες κυβερνητικές θέσεις, χωρίς καμμία λογοδοσία. Στις εκκρεμείς δικογραφίες συμπεριλαμβάνεται η δικογραφία των Οικονομικών Εισαγγελέων για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο, όπου καταγράφονται σοβαρότατες ευθύνες όχι μόνον της τότε Κυβέρνησης, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος και του Διοικητή της κ. Προβόπουλου. 

Εμείς από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε διαφάνεια, λογοδοσία και δικαιοσύνη για τις υποθέσεις αυτές. Και δεν θα παραλείπουμε να υπενθυμίζουμε:

Α) Ότι στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με ευθύνη της Κυβέρνησης Σαμαρά, εξακολουθεί να μην έχει ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος των καταθετών, γεγονός που περιορίζει σημαντικά και την έρευνα της Δικαιοσύνης- επ’ αυτού καλείται άλλωστε αύριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από αίτημά μας, ο Επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Β) Ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει ιδιαζόντως ενδιαφέρουσες πτυχές που αφορούν και το τραπεζικό σύστημα και οι οποίες αποκαλύφθηκαν κατά τη διερεύνηση, αλλά εμποδίσθηκε η περαιτέρω διαλεύκανσή τους

Γ) Ότι η διαχείριση τόσο των δημοσίων οικονομικών όσο και του Τραπεζικού συστήματος, σε άμεση διαπλοκή με γνωστά-άγνωστα συμφέροντα του επιχειρηματικού και μιντιακού κατεστημένου τελεί σε ευθεία και αιτιώδη σύνδεση με το Χρέος που έχει καταπλακώσει το λαό, αλλά που, όπως αποδεικνύεται, κάθε άλλο παρά «δημόσιο» είναι. Όταν, λοιπόν, στο Δημόσιο δίνονται τα στοιχεία που καταγράφουν το δρόμο του χρήματος και τον αδικαιολόγητο πλουτισμό, αποκτήματα και τραπεζικές καταθέσεις σε φορολογικούς παραδείσους, η υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος επιτάσσει τον εξονυχιστικό έλεγχο. Κάθε αντίθετη Κυβερνητική μεθόδευση, προς την κατεύθυνση της συσκότισης της αλήθειας, της υπόθαλψης, της παρέλκυσης προς επίτευξη παραγραφής ή και της ενεργού στήριξης υπαιτίων όχι απλώς δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά το προδίδει και συνιστά αυτοτελώς ελεγκτέα συμπεριφορά».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)