to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 27.11.2014

Πολιτική

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Εσπευσμένη κίνηση η παρέμβαση της Εισαγγελέως για τη καταγγελία Ξουλίδου

«Ήταν πολύ εσπευσμένη όλη η κίνηση εκ μέρους της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να παραγγείλει κατεπείγουσα έρευνα σε άκαιρο χρονικό σημείο και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με έναν τρόπο που έμοιαζε να εξυπηρετεί το να αποκτήσουν κάποιοι διαπιστευτήρια καθαρότητας για μια ψήφο που ακόμη δεν είχαν δώσει»


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον ρ/σ «στο Κόκκινο» (105,5) και τον Κ. Αρβανιτη σχετικά με τις αποκαλύψεις Καμμένου για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτού των ΑΝΕΛ:

Αυτή η ιστορία  με την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και όλη αυτή η φασαρία, πόση αξία έχει επί της ουσίας;

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ήταν πολύ εσπευσμένη όλη η κίνηση εκ μέρους της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να παραγγείλει κατεπείγουσα έρευνα σε άκαιρο χρονικό σημείο και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με έναν τρόπο που έμοιαζε να εξυπηρετεί το να αποκτήσουν κάποιοι διαπιστευτήρια καθαρότητας για μια ψήφο που ακόμη δεν είχαν δώσει. 

Το συγκεκριμένο ζήτημα της καταγγελίας της κας βουλευτού θα διερευνηθεί, θα φανεί. Όμως, νομίζω ότι η παλινωδία που καταγράφεται σε επίπεδο  Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, εκθέτει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Διότι εγώ πραγματικά διαμόρφωσα την άποψη, ήδη από τότε, ότι αυτή η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αλλά  και αυτή η πράξη αρχειοθέτησης δεν εξυπηρέτησαν κανένα σκοπό δικαιακό, αλλά χρησίμευσαν μόνο σε μια πολιτική σκοπιμότητα. Και όταν οι θεσμοί ενεργοποιούνται, όχι προς εξυπηρέτηση των σκοπών εκείνων για τους οποίους υπάρχουν, αλλά έτερων σκοπών, τότε εκτίθενται οι θεσμοί. Για το συγκεκριμένο, όπως καταλαβαίνετε, θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνουν οι δέουσες ενέργειες ούτως ώστε να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα. 

Ναι, έχουμε παρεμβάσεις, ο Γεωργιάδης, ο Καμμένος… δημιουργείται κλίμα και απαξίωση ουσιαστικά των θεσμών σε όλο αυτό το πράγμα.

Νομίζω, όμως, ότι είναι αναπόφευκτο αυτό το αποτέλεσμα, ιδίως όταν είναι σε ένα χρονικό σημείο και σε μία ιστορική στιγμή, κατά την οποία είναι πρόδηλο ότι  κάποιοι επιθυμούν να παραδοθεί η πολιτική ζωή στο παρασκήνιο, την ίδια ώρα οι ίδιοι προσπαθούν, αν θέλετε, να χτίσουν μια βιτρίνα η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)