to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 08.07.2013

Πολιτική

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την ΕΡΤ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε έντονα στην αναφορά του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, αναφορικά με το ποιος φταίει για το «μαύρο» στην ΕΡΤ.


Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους μεταξύ βουλευτών, στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου συζητείται ο νέος φορέας δημόσιας τηλεόρασης. Αρχικά, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, εμφανίστηκε ανοιχτός σε προτάσεις κομμάτων και βουλευτών, που θα στοχεύουν στη βελτίωση του νομοσχεδίου (αλλά όχι στην ανατροπή του) και υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, τονίζοντας ότι παύει ένα καθεστώς ελέγχου και καθοδήγησης του κράτους στη δημόσια τηλεόραση.

Ωστόσο, στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασε έντονα στην αναφορά τού κ. Σταμάτη, ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για το μαύρο της ΕΡΤ αλλά αυτοί που εμποδίζουν τη λειτουργία της, καταλαμβάνοντας τους χώρους της και βγάζοντας πολιτικούς λόγους.

«Η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει ότι η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει τις συχνότητες. Δεν υποδεικνύει, όμως, τον τρόπο. Αυτοί που εμποδίζουν να λειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση είναι αυτοί που καταλαμβάνουν τους χώρους ή βγάζουν πολιτικούς λόγους» υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου, που του αντέτεινε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που κατέβασε τους πομπούς.

«Η χούντα το έκανε καλύτερα»

«Η χούντα το έκανε καλύτερα» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να της απαντήσει ο κ. Σταμάτης: «Αν θέλατε να κάνετε ηρωικές σκηνές δεν θα τις έχετε. Ασκούνται πιέσεις, απειλές στους εργαζόμενους. Εμείς δεν θα πέσουμε σε αυτήν την παγίδα. Το ότι δεν έφυγε το μαύρο στη δημόσια τηλεόραση δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Εμείς δεν πάμε με τη λογική κάποιων. Εμείς είπαμε ότι θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια μίας ήπιας λύσης».

«Θα ξεπεράσατε τα όρια δηλαδή; Πέστε μας τι σημαίνει «θα εξαντλήσετε τα περιθώρια μίας ήπιας λύσης»;» επέμεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Δεν φταίω εγώ αν δεν καταλαβαίνετε. Νόμος του κράτους μπορεί να γίνει αν όλοι βοηθήσουν σε αυτό. Θα είναι ένας νόμος που θα χαρακτηριστεί ως ιστορικό νομοθέτημα στα ελληνικά χρονικά» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας.

Πηγή: www.efsyn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)