to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:40 | 16.08.2014

Κοινωνία

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα, πτώση από την Κυριακή

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος με ανέμους μεταβλητούς 3 με 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας κατά τόπους τους 38 με 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στα δυτικά και βόρεια αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας έως τους 37 βαθμούς.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος με ανέμους μεταβλητούς 3 με 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα κυμανθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς με τάσεις ενίσχυσης από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένεται αίθριος καιρός και τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι από την νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στη Δ. Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, τη Δ. Στερεά και τη Δ. Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ βαθμιαία στο Νότιο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 39 βαθμούς, κατά τόπους θα φτάσει πιθανόν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος με ανέμους δυτικούς βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ τοπικά έως 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους έως 38 βαθμούς.

Για αύριο Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα αλλά μικρής διάρκειας. Στις υπόλοιπες περιοδές γενικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

tags: καιρός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)