to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Υψηλές προσδοκίες χειραγώγησης, χαμηλά αποτελέσματα τηλεθέασης

Οι αδιόρατες μικροστρεβλώσεις μέσα στις ερωτήσεις που υποβάλλει η κ. Τρέμη στους καλεσμένους της μαζί με τις βόμβες εμπάθειας που εξαπολύει σε τακτά διαστήματα ο Ηλίας Κανέλλης δεν φαίνεται να έχουν την επιθυμητή απήχηση


Χαμηλή τηλεθέαση, κατά μέσον όρο 114.000 τηλεθεατές, καταφέρνει να συγκεντρώσει το βαρύ χαρτί της ενημέρωσης της ΕΡΤ1, η χρυσοπληρωμένη εκπομπή «10», που προβάλλεται καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 10 το βράδυ, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Η εκπομπή πολιτικής ανάλυσης των γεγονότων της ημέρας δεν κατορθώνει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, παρά το υψηλό κόστος, 4.500 ευρώ το επεισόδιο (συν επιπλέον κόστος για ασφάλιση, ΦΠΑ κ.λπ.) που κατευθύνεται σε περίπου 20 άτομα προσωπικό, για μια εκπομπή στατική, ένα τοκ σόου γυρισμένο εξ ολοκλήρου σε στούντιο.

Παρά τις προσδοκίες από το δημοσιογραφικό σταρ σύστεμ της προηγούμενης δεκαετίας, οι επιδόσεις παραμένουν χαμηλές όπως φαίνεται και οι τηλεθεατές γυρνούν την πλάτη σε ό,τι τους θυμίζει τα πρώτα μνημονιακά χρόνια της συστηματικής καλλιέργειας φόβου και ενοχών.

Οι αδιόρατες μικροστρεβλώσεις μέσα στις ερωτήσεις που υποβάλλει η κ. Τρέμη στους καλεσμένους της -και αθροιστικά παράγουν μια μεγάλη στρέβλωση- μαζί με τις βόμβες εμπάθειας που εξαπολύει σε τακτά διαστήματα ο Ηλίας Κανέλλης δεν φαίνεται να έχουν την επιθυμητή απήχηση. Η επίφαση αντικειμενικότητας μπορεί να γίνει το ίδιο απεχθής με την ξεδιάντροπη εμπάθεια.

Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός μέσα από τη συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, το μερίδιο τηλεθέασης κινείται γύρω στο 2,4%, όταν για παράδειγμα η μεταμεσονύκτια εκπομπή «Αποτύπωμα» στον ΣΚΑΪ φτάνει το 9,2% (και 206.000 τηλεθεατές).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)