to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:18 | 10.09.2018

Πολιτισμός

ΥΠΠΟ: Απλοποιείται η διαδικασία χορήγηση αντιγράφων από το ΚΑΣ

Ημερίδα για την επίσημη παράδοση του έργου «Απλοποίηση Διαδικασίας χορήγησης αντιγράφων Πρακτικών και Γνωμοδοτήσεων Συμβουλίων του Υπουργείου Πολιτισμού - Διάθεση περιεχομένου μέσω Διαδικτύου»


Ημερίδα για την επίσημη παράδοση του έργου «Απλοποίηση Διαδικασίας χορήγησης αντιγράφων Πρακτικών και Γνωμοδοτήσεων Συμβουλίων του Υπουργείου Πολιτισμού - Διάθεση περιεχομένου μέσω Διαδικτύου», πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Την ημερίδα διοργάνωσαν το Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ)-ΣΜ και το Τμήμα Γραμματείας Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Όσες δουλειές ολοκληρώνονται και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, είναι ένα δώρο γιατί μπορεί κανείς να τις συνεχίσει πιο δημιουργικά σε επόμενα σχέδια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν γι' αυτό, στις συνέργειες που έγιναν, και νομίζω ότι είναι ένα έργο που μπορεί να μοιάζει τεχνικό, όπως π.χ. το ηλεκτρονικό εισιτήριο, μοιάζει να είναι απλό, αλλά πίσω του έχει μια ολόκληρη δομή που δημιουργεί νέες αντιλήψεις, κάνει συγκρίσεις, έχει δηλαδή πολύ πιο σύνθετη υποδομή από αυτή που λέει ο τίτλος της», δήλωσε στον χαιρετισμό της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά.

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή για τα κεντρικά συλλογικά όργανα του Υπουργείου (ΚΑΣ, Συμβούλιο Μουσείων, ΚΣΝΜ και Κοινό Όργανο ΚΑΣ-ΚΣΝΜ), καθώς με το έργο που ολοκληρώθηκε μπαίνουν σε μια νέα εποχή παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, εφαρμόζοντας τη σύγχρονη τεχνολογία και εν γένει τις σύγχρονες τεχνολογικές συνθήκες στον τομέα της επικοινωνίας», δήλωσε από την πλευρά της η γγ του ΥΠΠΟΑ, Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη.

«Η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των Κεντρικών Συμβουλίων γίνεται μέσω της νέας πύλης, η οποία φιλοξενείται στο κυβερνητικό υπολογιστικό νέφος (G-Cloud), που αναπτύχθηκε σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση 2014-2020 του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής. Η φιλοξενία της υποδομής του έργου στο G-Cloud εξασφαλίζει τη μείωση του κόστους κτήσης, συντήρησης και υποστήριξης του και την αύξηση του βαθμού ευελιξίας και ασφάλειας», πρόσθεσε η κ. Βλαζάκη.

«Σκοπός των εργασιών μας ήταν η προετοιμασία του υλικού, των γνωμοδοτήσεων και πρακτικών, για τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση ώστε να είναι διαθέσιμο στους πολίτες μέσω διαδικτύου, καθώς και η καθημερινή συνεργασία μας με την ανάδοχο εταιρία για τον σχεδιασμό της νέας εφαρμογής», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αρχαιολόγος Σπύρος Πετρουνάκος, μιλώντας εκ μέρους της Γραμματείας του ΚΑΣ και του ΚΣΝΜ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)