to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Υπουργός (προεκλογικής) δικαιοσύνης

«Παρεμβαίνει τρομοκρατώντας τους πολίτες περί κινδύνου στην ασφάλειά τους, ενώ με την ενοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζει ότι θα πετύχει τη μείωση της διαφοράς».


Προεκλογική παρέμβαση φόβου έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, αδυνατώντας να κρατήσει ακόμα και τα προσχήματα της θέσης που κατέχει και ως υπηρεσιακός υπουργός. Με δελτίο Τύπου συνδέει την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση με την αναγκαιότητα λειτουργίας των φυλακών υψίστης ασφαλείας και απομόνωσης όσων κρατουμένων ο ίδιος επέλεξε, με το νομοσχέδιο του, να πηγαίνουν εκεί. Παρεμβαίνει τρομοκρατώντας τους πολίτες περί κινδύνου στην ασφάλειά τους, ενώ με την ενοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζει ότι θα πετύχει τη μείωση της διαφοράς.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν «τους μηχανισμούς που έχει δημιουργήσει η οργανωμένη σήμερα Πολιτεία [...] με τη λειτουργία θεσμών, όπως οι φυλακές τύπου Γ (υψίστης ασφαλείας)». Στις φυλακές αυτές- υποστηρίζει ο υπουργός στην ανακοίνωση του- «ήδη κρατούνται οι επικίνδυνοι κακοποιοί και οι τρομοκράτες υπό συνθήκες απόλυτης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και αποφυγής οποιασδήποτε πιθανότητας δραπέτευσης τους». Ενώ, «ταυτόχρονα οι δομές και οι παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση μέσα στη λειτουργία των καταστημάτων κράτησης, έχουν σπάσει το απόστημα της δράσης παράνομων κυκλωμάτων και της εκκόλαψης νέων εγκληματικών δράσεων που σχεδιάζονταν μέσα από τις φυλακές».

Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή:

♦ Ο υπουργός αναφέρθηκε στο κύκλωμα των εκβιαστών που δρούσαν όπως αναφέρεται στην έως τώρα δικογραφία και μέσα από τις φυλακές. Μάλιστα σπεύδει να ισχυριστεί ότι το κύκλωμα συνδέεται και με την τρομοκρατία, όπως την ορίζει ο νόμος προφανώς αναφερόμενος στις γνωριμίες μεταξύ κρατουμένων που δεν γνωρίζουμε αν κατέληξαν σε κάποιου τύπου δράσεις ή από κοινού ενέργειες. Οργάνωσε λέει δομές όχι με το μοντέλο της διαφθοράς αλλά με αυτό της ασφάλειας και της ισότητας! Μα όλα αυτά τα αποστήματα που έσπασαν μόλις 5 μέρες πριν τις εκλογές δρούσαν μια χαρά όπως προκύπτει και χωρίς εμπόδια και επί υπουργίας του.Όπως προκύπτει δε μέχρι τώρα, σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα περιελάμβανε ποινικούς κρατούμενους διαφόρων φυλακών με τη συνεργασία σωφρονιστικών, απότακτων αστυνομικών και δικηγόρων. Γιατί άραγε αυτό δεν θα μπορεί να συμβεί και στις φυλακές υψίστης ασφαλείας; Ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι και οι κρατούμενοι στις τύπου Γ’ θα απολαμβάνουν όλα τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους. Ψέματα έλεγε;

♦ Πώς θα κατοχυρώσει ακριβώς την ασφάλεια των πολιτών με το να απομονώνει και να κατηγοριοποιεί αυθαίρετα ανθρώπους οδηγώντας τους τελικά όλο και πιο βαθιά ακόμα και στο έγκλημα; Τα κυκλώματα των εκβιαστών των εγκληματιών και των πάσης φύσεως μπράβων έχουν ένα κομμάτι μέσα κι ένα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι έξω που συνεργάζεται πάντα και με επίορκους. Αυτούς υποτίθεται ότι κυνηγάει η αστυνομία άσχετα με τα είδη των φυλακών. Οι δραπέτες των φυλακών ούτως ή άλλως είναι ένας πολύ μικρός αριθμός (και μάλιστα από την τελευταία μεγάλη απόδραση οι περισσότεροι είναι νεκροί ή ξανά φυλακισμένοι) μπροστά στους εγκληματίες που αποφυλακίζονται με το καλημέρα ή κυκλοφορούν πάντα ελεύθεροι με τα εκατομμύρια τους ακόμα και σε ξένες τράπεζες.

♦ Όταν λέει ο υπουργός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να καταργήσει το ελληνικό Γκουντάναμο ξεχνάει ότι μόλις τρεις ημέρες πριν το ίδιο είπαν στην εφημερίδα μας και σε άλλα ΜΜΕ και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι (Εφ.Συν. 16.1.2015)  διαφορετικών  κομμάτων. Στη νέα Βουλή προβλέπεται ισχυρή πλειοψηφία στο θέμα αυτό και καλά κάνει.

♦ Είναι παντελώς εκτός ορίων ακόμα και της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης να λέει ο απερχόμενος Υπουργός Δικαιοσύνης ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σταθμίζει υποδεέστερα την αξία της ανθρώπινης ζωής όταν μετράει μόνο στην δική του υπουργία δεκάδες θανάτους και κακοποιήσεις ανθρώπων των οποίων η ζωή πράγματι δεν φάνηκε στα μάτια της κυβέρνησης να έχει καμία αξία. 

♦ Τέλος αν πράγματι προασπίζεται την ασφάλεια των οικογενειών ο κ. Αθανασίου καλά θα κάνει να καταργήσει τις VIP φυλακές, να κάνει τις συνθήκες διαβίωσης όλων των κρατουμένων ανθρώπινες, να διαφυλάττει το κράτος δικαίου όχι με το ζόρι και κατόπιν εορτής κι αφού υπάρξουν πρώτα οι διεθνείς καταδίκες και να πάψει να σπέρνει το φόβο στους πολίτες για να υποκλέψει την ψήφο τους. Αυτό είναι το μεγάλο απόστημα που πρέπει να σπάσει.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)