to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:11 | 07.02.2013

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Υπουργός Οικονομικών, Νικόλαος Δένδιας

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Κάθε φορά που η κυβέρνηση του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη δείχνει τα ακροδεξιά δόντια της, ο Κουβέλης έχει μόνο κάτι ταπεινούς προγόμφιους, γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς. Τελευταίο κρούσμα ο ξυλοδαρμός των συλληφθέντων της Κοζάνης, που έκανε τον γύρο του κόσμου, προστιθέμενος στα τύπου Γκουαντάναμο βασανιστήρια των μεταναστών, στις επιστρατεύσεις των εργαζομένων, στο ξύλο και τα χημικά των διαδηλώσεων, στον σφιχτό εναγκαλισμό των καθεστωτικών ΜΜΕ με την εξουσία. Και νά ο "Γκάρντιαν", νά το Ρόιτερς, νά οι "Τάιμς", νά η Διεθνής Αμνηστία. Νά και οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, που στην αξιολόγησή τους για την ελευθερία και την ποιότητα του Τύπου κατέταξαν την Ελλάδα στην 84η θέση, κάτω ακόμη και από χώρες της Αφρικής. Καλά, ρε κουτόφραγκοι, Μega δεν βλέπετε, ρε, "Νέα" δεν διαβάζετε;

Βέβαια όλα αυτά τα θεωρούμε ρεζιλίκια εμείς οι φλώροι που νοιαζόμαστε για τη γνώμη του "Γκάρντιαν", της Διεθνούς Αμνηστίας και των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Για τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη το κράξιμο των ξένων είναι δωρεάν διαφήμιση, είναι σελίδες δόξης που προστίθενται στο ήδη λαμπρό βιογραφικό τους. Το θέμα είναι σε ποιον απευθύνεσαι και τα δικά μας τα μπουμπούκια απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένο ακροατήριο: Στο ΔΝΤ, στην Ε.Ε., στην ΕΚΤ, στη Μέρκελ, στη Λαγκάρντ, στον Μπαρόζο, στη Siemens, στην Cosco, στον Εμίρη του Κατάρ, του Ντουμπάι, του Ισπαχάν, στα funds του Τέξας, του Μιζούρι και του Χονγκ Κονγκ.

Ζούμε στη σκοτεινή περίοδο, όπου ο ψόγος για την ποιότητα της δημοκρατίας γίνεται αυτομάτως έπαινος για τους ντίλερ που κυβερνούν. Μην ανησυχείτε, είμαστε ικανοί για όλα, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εκτελέσουμε το Μνημόνιο, να σας επιστρέψουμε τα δανεικά στο ακέραιο, να διαλύσουμε τις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικάτα, να ξεπουλήσουμε τις δημόσιες επιχειρήσεις και τις εθνικές γαίες, να μετατρέψουμε τη χώρα σε απέραντη ειδική ζώνη για να επενδύσετε απρόσκοπτα. Και εργαζόμενους επιστρατεύουμε και τρένα επιτάσσουμε και διαδηλωτές ψεκάζουμε και συνδικαλιστές συλλαμβάνουμε και μετανάστες βασανίζουμε και κρατούμενους δέρνουμε και μικροπωλητές κυνηγάμε μέχρι να πέσουνε στις ράγες και την αντιπολίτευση συνδέουμε με την τρομοκρατία και βίντεο μοντάρουμε και φωτοσόπ κάνουμε and Luka Brasi sleeps with the fishes.

Όταν η οικονομική πολιτική έχει ως πρότυπα τους χρυσοθήρες του Ελντοράντο και τις επιδρομές του Κουμπλάι Χαν στα χωριά της Κίνας, τότε ο πραγματικός υπουργός Οικονομικών είναι ο Δένδιας. Βάρδα μόνο μη μας βγει ο Νικόλας Κεϊνσιανός, μην πάρει τοις μετρητοίς τα λόγια του Βρετανού οικονομολόγου, γιατί τότε μακροπροθέσμως θα είμαστε όλοι νεκροί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)