to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 09.09.2012

Κοινωνία

Υπουργός μεγαλοξενοδόχων αλλά όχι εργαζόμενων

Την επιλογή της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, να συναντηθεί κατά την επίσκεψή της στο Ηράκλειο αποκλειστικά με μεγαλοξενοδόχους και μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού, αγνοώντας επιδεικτικά τους εργαζόμενους στον κλάδο, στηλιτεύει με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης.




Με αφορμή την επίσκεψη  της Υπουργού Τουρισμού στο Ηράκλειο.

Ήρθε την Παρασκευή η Υπουργός  των μεγαλοξενοδόχων, και των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού, κ. Όλγα  Κεφαλογιάννη και συναντήθηκε ως συνήθως με παράγοντες  και εκπροσώπους της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά και αιρετούς.


Για άλλη μια φορά αγνόησε επιδεικτικά   και δεν συνάντησε αυτούς που δεν βλέπει ποτέ, δηλαδή τους εργαζόμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες.
Δεν είναι όμως στη οπτική της κυβέρνησης και της κ. Υπουργού Τουρισμού οι χιλιάδες εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν τεράστια προβλήματα με την ανεργία, τη μαύρη εργασία, την εργοδοτική ασυδοσία και την τελευταία χαριστική βολή με την ουσιαστική  κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας.

 Μετά και τις ισοπεδωτικές επιπτώσεις στο εργασιακό περιβάλλον με τις κλαδικές συμβάσεις, την επαπειλούμενη περικοπή του εφάπαξ των  Ξεν/λήλων και την αύξηση της ελάχιστης προϋπόθεσης συνταξιοδότησης από τα 15  στα 20 χρόνια, που θα αποκλείσει τους εποχικά εργαζόμενους από οποιαδήποτε πιθανότητα  συνταξιοδότησης αφού με 100 ένσημα το χρόνο θα χρειάζονται 60 χρόνια απασχόλησης, τώρα έρχεται και η κατάργηση ή ο συμψηφισμός του ετήσιου εποχικού επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό.

 Πρόκειται για μέτρο εξαθλίωσης των πλέον επισφαλώς εργαζομένων και μάλιστα σε συνθήκες συνεχούς μείωσης της τουριστικής περιόδου.

Υποκριτικά στις συναντήσεις που είχαν, η Υπουργός αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του αεροδρομίου, την ίδια ώρα που δεν είχαν  εγκριθεί τα κονδύλια που είχαν ζητηθεί για την αντικατάσταση για παράδειγμα κάποιων ανταλλακτικών και συνεχίζει το αεροδρόμιο να παραμένει ενεργειακά ακάλυπτο .

 Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εφαρμόζει τη γνωστή μέθοδο της αποδυνάμωσης και απαξίωσης με μοναδικό σκοπό την εκχώρηση του αεροδρομίου σε ιδιώτες όπως ήδη έχει εξαγγείλει και για τα λιμάνια!

Η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά αποτυγχάνει με τον ίδιο παταγώδη τρόπο στον τουρισμό όπως σε όλους τους τομείς και δεν θα μπορέσει να αντέξει τις ανατροπές που θα επιταχυνθούν από το κύμα κοινωνικής αγανάκτησης που η ίδια προκαλεί.

Μιχάλης Κριτσωτάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)