to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:39 | 27.10.2015

Διεθνή

Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ: Ανάγκη ενίσχυσης των χερσαίων επιχειρήσεων κατά του Ισλ. Κράτους σε Συρία και Ιράκ

Τα στρατεύματα των ΗΠΑ εντείνουν την πίεσή τους στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, παρέχοντας υποστήριξη στον ιρακινό στρατό και σε αντάρτες στη Συρία με μια διευρυμένη αεροπορική εκστρατεία και ενίοτε με χερσαίες επιχειρήσεις, είπε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ ενώπιον της Γερουσίας.


Ο Κάρτερ ανέφερε ότι η εκστρατεία εναντίον στους τζιχαντιστές εξελίσσεται, καθώς ο στρατός των ΗΠΑ αναζητεί τρόπους ενίσχυσης των χερσαίων επιχειρήσεων που φέρνουν αποτέλεσμα, σημειώνοντας πως τα αμερικανικά στρατεύματα στοχεύουν να εντείνουν την πίεση τους στην Ράκα, την "πρωτεύουσα" του ΙΚ στη Συρία, και στην ιρακινή πόλη Ραμάντι.

Επιπρόσθετα επισήμανε πως αναμένει η δράση των αεροσκαφών του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ να κλιμακωθεί, με τη συμμετοχή περισσότερων πολεμικών αεροσκαφών και εντατικότερο ρυθμό επιδρομών. Τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να υποστηρίξουν τοπικές ένοπλες δυνάμεις "είτε με αεροπορικές επιδρομές είτε με απευθείας χερσαίες επιχειρήσεις".

Παράλληλα σήμερα ο στρατηγός των Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ενώπιον των γερουσιαστών πως εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει τα αμερικανικά στρατεύματα να συνεργαστούν πιο στενά με τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις στις επιχειρήσεις ενάντια στο ΙΚ, εάν αυτό αυξήσει τις πιθανότητες να ηττηθούν οι τζιχαντιστές.

Παρέθεσε τους τέσσερις λόγους για τους οποίους θεωρεί χρήσιμη τη στενότερη συνεργασία χερσαίων αμερικανικών και ιρακινών στρατευμάτων: την αύξηση της συνοχής της στρατιωτικής εκστρατείας, την διασφάλιση της λογιστικής αποτελεσματικότητας, την προώθηση της γνώσης των υπηρεσιών μυστικών πληροφοριών και την βελτίωση της από κοινού παράδοσης οπλισμού.

Παράλληλα τόνισε πως η Ουάσιγκτον εκτιμά πως λιγότεροι από 2.000 στρατιώτες του Ιράν έχουν αναπτυχθεί στην Συρία και υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και πάνω από 1.000 Ιρανοί στρατιώτες στο Ιράκ - αριθμός που παρουσιάζει διακυμάνσεις - υποστηρίζοντας την κυβέρνηση της Βαγδάτης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)