to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:30 | 21.06.2022

Πολιτική

Υπουργικό συμβούλιο με προεκλογικό άρωμα

Η αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου - Τρέχουν να ανακοινώσουν νέα ημίμετρα στα καύσιμα μετά το φιάσκο του Fuel Pass


Τροφή στα σενάρια πρόωρων εκλογών και στην εκλογική απόδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει η κυβέρνηση η οποία σήμερα Τρίτη 21/6 συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο. Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να προβεί σε ανακοινώσεις για παρεμβάσεις στα καύσιμα, μετά το ξέφρενο ράλι τιμών, ενώ η ατζέντα του υπουργικού περιλαμβάνει την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, στο υπουργικό συμβούλιο θα υπάρξει εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για τον προγραμματισμό και την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου σε δύο άξονες:

  • Έγκριση κυβερνητικών στόχων 2023

  • Έγκριση αναθεώρησης Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2022.

Η αναφορά στο 2023 μπορεί με μία πρώτη ανάγνωση να απομακρύνει το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες μέσα στο 2022, ωστόσο με μία δεύτερη δείχνει την προσπάθεια του πρωθυπουργού να βάλει φρένο στο φαινόμενο υπουργοί του να κατεβάζουν τα «στυλό» και να επιδίδονται σε προεκλογικό αγώνα.

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις για τις παρεμβάσεις στα καύσιμα, αυτές αρχικά θα ανακοινωθούν στο υπουργικό συμβούλιο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και στις 15.00 θα εξιδεικευτούν στο υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για μέτρα που έρχονται με τεράστια καθυστέρηση και στη σκιά της ανεπαρκέστατης παρέμβασης του Fuel Pass με την επιδότηση φιλοδώρημα.

Τα επιδόματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν τροφοδοτούν μόνο το φαύλο κύκλο της αισχροκέρδειας, αλλά εξανεμίζονται από τις διαρκείς νέες αυξήσεις, πριν καλά καλά μπουν στους λογαριασμούς των πολιτών», υπογραμμίζε άλλωστε και η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας των χωρών με τα πιο ακριβά καύσιμα στην ΕΕ.

Στο παρατηρητήριο των τιμών της Κομισιόν για την απλή αμόλυβδη βενζίνη, 95 οκτανίων, η Ελλάδα κατακτά την τρίτη θέση και δίνει μάχη για άλλη μία αρνητική πρωτιά.

Μετά τη Φινλανδία και τη Δανία, η Ελλάδα είχε στις 13 Ιουνίου την τρίτη ακριβότερη βενζίνη μεταξύ 26 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Ολλανδία και Σουηδία, ενώ τη χαμηλότερη τιμή έχει η Μάλτα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)