to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:37 | 30.06.2020

Πολιτική

Υπουργικό με φόντο τα σενάρια ανασχηματισμού

Υπό την προεδρία Μητσοτάκη συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

   Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης και τα θέματα που θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης είναι η παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση φορολογικών οδηγιών, η παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Υγείας όπως η κύρωση των από 23.6.2020 επιμέρους συμβάσεων δωρεάς μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του κοινωφελούς ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας, και η ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε.

   Επίσης, θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2019/904 του ευρωκοινοβουλίου και του συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον, η παρουσίαση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του αθλητικού νομοσχεδίου, η εισήγηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την επιλογή δικαστικών λειτουργών για την πλήρωση των θέσεων: α) Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, β) Προέδρου του Αρείου Πάγου, γ) πέντε Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου κ.α.

Σεναρίων και διαψεύσεων συνέχεια

Στο μεταξύ, η διχογνωμία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για το αν και πότε θα γίνει ανασχηματισμός, έδωσε νέα τροφή στις παραπολιτικές στήλες. Ο ένας προαναγγέλλει και ο άλλος διαψεύδει, χωρίς μέχρι τώρα να είναι κατανοητό τι κερδίζει η κυβέρνηση από αυτήν την εικόνα, όταν τον ανασχηματισμό τον έχει προαναγγείλει (δεν είθισται, αλλά συνέβη) ο ίδιος ο πρωθυπουργός και κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι είναι στα σκαριά. 

Πίσω από τις δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη και τις διαψεύσεις του κ. Πέτσα, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», ότι ο ανασχηματισμός είναι ζήτημα ημερών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)