to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:13 | 28.06.2017

Πολιτική

Υπουργείο Προ.Πο.: Η ΝΔ θέλει να κρύψει ότι υποθάλπει τεχνητές κρίσεις αλλά δεν μπορεί

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί», είναι το σχόλιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο κάλεσμα της ΝΔ για παραίτηση του Νίκου Τόσκα, έπειτα από την απαγορευση της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια και των αναρχικών στο Κολωνάκι..


«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί», είναι το σχόλιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο κάλεσμα της ΝΔ για παραίτηση του Νίκου Τόσκα, έπειτα από την απαγορευση της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια και των αναρχικών στο Κολωνάκι..

«Η ΝΔ υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή ‘ανταρτοπολέμου’ προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη.Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν», συνεχίζει το υπουργείο στην ανακοίνωση του.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπουργείο Προ.Πο.: Ο Μητσοτάκης αποφεύγει να απαντήσει εάν είναι υπέρ ή κατά της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια

Το σχόλιο του υπουργείο έρχεται ως απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ για την απαγόρευση από την Αστυνομία της προγραμματισμένης για αύριο εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια με θέμα «Ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις», στην οποία ζητά την παραίτησή του κι αναφέρει τα εξής:

«Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της Κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας. 

Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο. 

Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού. 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με σαφήνεια. Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους. 

Επισήμανε, όμως, ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης. 

Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί. 

Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα...».

Μετά την απάντηση του υπουργείου, το γραφείου Τύπου της γαλάζιας παράταξης επανήλθε με νέα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

«Ο κ. Τόσκας μέσα στην απελπισία του προκαλεί την κοινή λογική. Η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται τόση ανικανότητα. Ας βρει την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε εκ νέου με τη σειρά του:

«Πρέπει επιτελούς η Νέα Δημοκρατία να πει την αλήθεια. Έφτασαν στο έσχατο σημείο της πολιτικής υποκρισίας σερνόμενοι από ακροδεξιές αντιλήψεις. Οι ένστολοι ασχολούνται με τα καθήκοντα τους με τον καλύτερο τρόπο και δεν τους ακούν. Το ψέμα της ΝΔ έχει κοντά ποδάρια. Έχουν παραιτηθεί από την κοινή λογική».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)