to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 12.05.2016

Πολιτική

Υπουργείο Προ. Πο.: Μετακινούνται 4 αστυνομικοί για τα περιστατικά της 8ης Μαΐου στο Σύνταγμα

«Αναμένεται η ολοκλήρωση της διοικητικής εξέτασης για την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών και το καταλογισμό ευθυνών σε όσους αστυνομικούς ενδεχομένως ενήργησαν καθ’ υπέρβαση των εντολών που είχαν λάβει» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση


Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, και με διαταγή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, απομακρύνονται, από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ), τέσσερις αστυνομικοί για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή, 8 Μαΐου, στο Σύνταγμα, κατά τα οποία τραυματίστηκε από δακρυγόνα στο κεφάλι η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Λαϊκής Ενότητας. Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο πρόκειται για έναν υπαστυνόμο Α’, ένα υπαρχιφύλακα και δύο αστυφύλακες, οι οποίοι στο πλαίσιο της διοικητικής έρευνας και προκειμένου να διευκολυνθεί η διενέργεια τη συγκεκριμένης έρευνας θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία,

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, αναμένεται η ολοκλήρωση της διοικητικής εξέτασης για την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών και το καταλογισμό ευθυνών σε όσους αστυνομικούς ενδεχομένως ενήργησαν καθ’ υπέρβαση των εντολών που είχαν λάβει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Τόσκας, κατά τη συνάντησή του με το Τμ. Δικαιωμάτων και τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τα γεγονότα της 8ης Μαΐου και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι έχει ξεκινήσει προανάκριση ώστε να εντοπιστούν οι αστυνομικοί που ενήργησαν κατά παράβαση των ρητών εντολών του για μη χρήση βίας και χημικών και ότι σύντομα θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Στο πλαίσιο της διοικητικής εξέτασης για περιστατικά που διαδραματίστηκαν την Κυριακή 08 Μαΐου 2016 στην Πλατεία Συντάγματος και για τη διευκόλυνση της έρευνας και την εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού συμφέροντος, μετακινούνται από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.), τέσσερις αστυνομικοί και συγκεκριμένα ένας Υπαστυνόμος Α’, ένας Υπαρχιφύλακας και δύο Αστυφύλακες.

Αναμένεται η ολοκλήρωση της διοικητικής εξέτασης για την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών και το καταλογισμό ευθυνών σε όσους αστυνομικούς ενδεχομένως ενήργησαν καθ’ υπέρβαση των εντολών που είχαν λάβει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)