to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:01 | 19.04.2017

Πολιτική

Το υπουργείο Περιβάλλοντος απαντάει στις «γκάφες» της Καθημερινής για το Ελληνικό

Ανυπόστατο δημοσίευμα της Καθημερινής σχετικά με το Ελληνικό


Το δημοσίευμα της Καθημερινής που επιγράφεται «Γκάφα υπουργείου Περιβάλλοντος με το... δάσος του Ελληνικού» διαψεύδει το υπουργείο  επισημένοντας ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας πέφτει από «γκάφα σε γκάφα» και είναι γεμάτο ανακρίβειες.

«Από "γκάφα σε γκάφα" και γεμάτο ανακρίβειες είναι σημερινό δημοσίευμα μεγάλης, καθημερινής εφημερίδας, το οποίο στερείται στοιχειώδους έρευνας και διασταύρωσης στοιχείων, ως όφειλε, και προβαίνει σε διαπιστώσεις που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας.

«Ως προς το ζήτημα του Ελληνικού διευκρινίζουμε ότι όλες οι αποφάσεις - εγκύκλιοι του Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλου, στηρίζονται σε τεκμηριώσεις και γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και δεν αντικρούονται σε κανένα σημείο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Έχουν δε, ως στόχο, την επιτάχυνση της αδειοδότησης της επένδυσης, με πλήρη σεβασμό στο εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο», καταλ΄ξγει το υπουργείο, για να σημειώσει ότι «Όσοι ψάχνουν για λαγό, ψάχνουν σε λάθος καπέλο».

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα της Καθημερινής γράφει:

«Από γκάφα σε γκάφα πηγαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος στην προσπάθειά του να πάρει το «πράσινο φως» από το δασαρχείο για την επένδυση στο Ελληνικό. Επιθυμώντας να απεκδυθεί την ευθύνη της απόφασης, η οποία παραμένει ευαίσθητη πολιτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Τα ερωτήματα όμως που απηύθυνε ετέθησαν με λάθος τρόπο και έτσι... άνοιξαν νέα ζητήματα. Τα οποία το ΥΠΕΝ επιχειρεί να κλείσει με διευκρινιστική εγκύκλιο, δηλαδή με έναν ανυπόστατο από νομικής άποψης τρόπο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)