to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:48 | 05.04.2022

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Υπουργείο Παιδείας: Στέλνουν 6.000 φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες – Σφοδρές αντιδράσεις

Στα κάγκελα φοιτητές, γονείς και φορείς μετά την πρόταση για συγχώνευση και κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων


Σαν «βόμβα» έπεσε στη φοιτητική κοινότητα της Θεσσαλονίκης η πρόταση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος να μεταφερθούν 6.000 φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη σε αντίστοιχα τμήματα των Σερρών. Οι φοιτητές κάνουν λόγο για μαζική εκτόπιση χιλιάδων ενεργών φοιτητών.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη συγχώνευση δυο τμημάτων και συγκεκριμένα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης καθώς και του τμήματος Πληροφορικής με αντίστοιχα τμήματα στις Σέρρες καθώς και την κατάργηση του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές που μίλησαν στην ΕΡΤ, η πρόταση είναι κατάπτυστη καθώς αιφνιδιαστικά αλλάζει τη ζωή και τον προγραμματισμό χιλιάδων φοιτητών ενώ ειδικά για εκείνους που φοιτούν στη σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος που προτείνεται να καταργηθεί, το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό καθώς το πτυχίο τους, όπως λένε, δεν θα έχει καμιά αξία.

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος που μίλησε στην ίδια εκπομπή, είπε ότι η πρόταση του  Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος έφτασε στο υπουργείο πριν από πέντε ημέρες και θα τεθεί υπόψη της Εθνικής Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση η οποία θα κάνει την εισήγηση για να τοποθετηθεί το υπουργείο Παιδείας.

Ο Άγγελος Συρίγος στο ερώτημα πώς είναι δυνατόν να αλλάξει αιφνιδίως η ζωή 6.000 φοιτητών, υποστήριξε ότι συνήθως στο τμήμα που μπήκαν οι φοιτητές θα τελειώσουν και τις σπουδές τους και οι αλλαγές θα αφορούν την επόμενη φουρνιά φοιτητών, χωρίς, όμως, να ξεκαθαρίσει πλήρως την κατάσταση υποστηρίζοντας ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)