to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:13 | 11.05.2014

Οικονομία

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν υπάρχουν όροι της τρόικας για το χρέος

«Οι μόνες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τους εταίρους μας περιγράφονται στις αποφάσεις του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου του 2012, καθώς και σε αυτές του Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014»


Δεν υπάρχουν όροι της τρόικας προκειμένου να συζητηθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών. Οι μόνες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τους εταίρους μας περιγράφονται στις αποφάσεις του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου του 2012, καθώς και σε αυτές του Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014, προσθέτει.

Σύμφωνα με αυτές, εφόσον επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα και τo πρόγραμμα είναι σε τροχιά, τότε οι εταίροι, όπως έχουν δεσμευτεί, θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για ελάφρυνση του χρέους.

Σχετικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και καθυστέρηση των δόσεων προς την Ελλάδα το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει επίσης ότι:

Οι πληροφορίες που επικαλούνται είναι αναληθείς. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα γίνει πριν από το τέλος Μαΐου και σε κάθε περίπτωση νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το ανακοινωθέν του Eurogroup της 5ης Μαΐου. Ως γνωστόν, το ανακοινωθέν έθετε τη συνεδρίαση αυτή στις αρχές Ιουνίου.

Όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό που επικαλούνται τα δημοσιεύματα αυτά, το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, δεν υφίσταται δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2014 -2018.

Το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει στην ενδιάμεση περίοδο 2015-2016 σύμφωνα με το Πρόγραμμα, υπερκαλύπτεται από την καλύτερη επίδοση του 2014, από τις θετικές επιπτώσεις στα έσοδα και στις δαπάνες που έχουν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, καθώς από τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία που προβλέπονται από την έξοδο στις αγορές τραπεζών και επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)