to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:32 | 22.01.2019

Πολιτική

Υπουργείο Ναυτιλίας: Σύμβαση για την προμήθεια τριών υπερσύγχρονων παράκτιων περιπολικών πλοίων

Το κόστος για την απόκτηση των συγκεκριμένων σκαφών, που αγγίζει περίπου τα 42 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται σε ποσοστό 90% από την Ειδική Δράση «Εξοπλισμός Οργανισμού FRONTEX» του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η σύμβαση για την προμήθεια τριών υπερσύγχρονων παράκτιων περιπολικών πλοίων, η παράδοση των οποίων θα ολοκληρωθεί το 2020 από την ανάδοχο εταιρεία Κοντιέρε Ναβάλε Βιτόρια που αναδείχτηκε κατόπιν διεθνούς και διαυγούς διαγωνισμού.

Το κόστος για την απόκτηση των συγκεκριμένων σκαφών, που αγγίζει περίπου τα 42 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται σε ποσοστό 90% από την Ειδική Δράση «Εξοπλισμός Οργανισμού FRONTEX» του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι τα εν λόγω σκάφη θα ενισχύσουν σημαντικά την επιχειρησιακή ικανότητα του λιμενικού καθώς είναι ειδικά σχεδιασμένα για αποστολές επιτήρησης των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων και για τη διάσωση ατόμων που κινδυνεύουν στη θάλασσα.

Πρόσθεσε επίσης ότι το υπουργείο έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την προμήθεια και τέταρτου παρόμοιου σκάφους.

Τόνισε ότι η επιχειρησιακή ικανότητα των τεσσάρων σκαφών, θα τους επιτρέπει να προσεγγίζουν όλα τα λιμάνια της χώρας ενώ είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX).

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή των προκατόχων του Θοδωρή Δρίτσα και Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, αναφέροντας ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπογραφεί και η διακήρυξη του μεγάλου ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια ταχύπλοων περιπολικών σκαφών συνολικής εκτιμώμενης αξίας 49 εκατ. ευρώ, που επίσης θα συγχρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Τόνισε επίσης ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η προμήθεια τριών σκαφών άνω των έντεκα μέτρων κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 1.4 εκατ. ευρώ.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο πρέσβης της Ιταλίας στη χώρα μας Λουίτζι Μάρας (Luigi Marras) καθώς και ο πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας.

«Σήμερα δείχνουμε ότι οι ακτοφυλακές μας συνεργάζονται. Σήμερα δείχνουμε ότι οι επιχειρηματίες μας συνεργάζονται. Σήμερα δείχνουμε ότι οι κυβερνήσεις μας συνεργάζονται.Τις τρομερές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, πρέπει να τις μετατρέψουμε σε ευκαιρίες, ακριβώς όπως κάνετε εσείς σήμερα» τόνισε στην ομιλία του ο πρέσβης της Ιταλίας στη χώρα μας Λουίτζι Μάρας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)