to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Το υπουργείο έκανε το αυτονόητο»

Εχει τεράστιες ευθύνες η Πολιτεία που κρατούσε το βαθύ κράτος της ΑΕΠΙ ανεξέλεγκτο τόσα χρόνια και ευτυχώς αναλαμβάνει τις ευθύνες της και μας βοηθάει στη μετάβαση


Η μεταβατική περίοδος, που μας ανακοίνωσε προχθές η υπουργός, είναι το αυτονόητο που ζητά η πλειοψηφία των δημιουργών εδώ και μήνεςη ΑΕΠΙ δεν μπορούσε να εξυγιανθεί εν λειτουργία, είχε να σηκώσει τεράστια χρέη και είχε απορρυθμίσει εντελώς την αγορά. Μόνη λύση ήταν να δημιουργήσουμε νέο οργανισμό πάνω στα πρότυπα του εξωτερικού.

Κι επειδή αυτό θέλει κάποιους μήνες για να στηθεί, το ΥΠΠΟ αναλαμβάνει την ευθύνη να κρατήσει ζωντανό το δικαίωμα ώς τότε. Μέσω του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας θα εισπράττει και θα διανέμει για ένα διάστημα κι εμείς μαζί με το σύνολο των δικαιούχων -Ελλήνων και ξένων- θα έχουμε τον χρόνο να φτιάξουμε το καινούργιο.

Εχει τεράστιες ευθύνες η Πολιτεία που κρατούσε το βαθύ κράτος της ΑΕΠΙ ανεξέλεγκτο τόσα χρόνια και ευτυχώς αναλαμβάνει τις ευθύνες της και μας βοηθάει στη μετάβαση.

Πολύ θετικά αντιμετωπίζουμε και τη δέσμευση της κυβέρνησης πως οι άνθρωποι που θα φέρουν σε πέρας την είσπραξη και τη διανομή σ’ αυτό το στάδιο, θα είναι ήδη εργαζόμενοι στην ΑΕΠΙ. Γι’ αυτό και διαφωνώ με τους συναδέλφους του ΜΕΤΡΟΝ-ΣΩΜΣΕ που παρουσιάζουν μιαν εικόνα ότι κρατικοποιείται το δικαίωμα.

Στο χέρι όλων είναι να ενωθούμε και να στήσουμε τον ανεξάρτητο από το κράτος οργανισμό όσο πιο σύντομα γίνεται.

Θα είμαστε σε επαφή με τους εκδότες, τους εργαζομένους, τους ξένους οργανισμούς, την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και όλες τις δυνάμεις του πνευματικού δικαιώματος στη χώρα ώστε αυτό που θα δημιουργηθεί να είναι σύγχρονο, ενιαίο, δίκαιο για μας και τους χρήστες και διαφανές.

Οσο για τους Ξανθόπουλους και τα χρέη τους, θα τα διεκδικήσουμε ανυποχώρητα, κάτι που δεν θα συνέβαινε με την εξυγίανση, αφού ως γνωστόν πρώτος της όρος ήταν να παραιτηθούμε από κάθε αξίωσή μας.

Δύσκολη λοιπόν αρχή, αλλά η μοναδική εφικτή και δίκαιη. Ας ενωθούμε για να έχουμε σύντομα και στη χώρα μας όσα έχει ο σύγχρονος κόσμος.

*τραγουδοποιός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)