to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:43 | 24.05.2022

πηγή: avgi.gr

Πολιτική

Υπόθεση Βαλυράκη: Αθώοι δήλωσαν οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν - Εξετάστηκαν οι πρώτοι 8 μάρτυρες


Αθώοι δήλωσαν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, προσθέτοντας ότι δεν εμπλέκονται με κάποιο τρόπο.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, δεν εμφανίστηκαν σήμερα στα δικαστήρια και μέσω των δικηγόρων τους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Κατά την σημερινή, πρώτη ημέρα εκδίκαση της υπόθεσης εξετάστηκαν οι πρώτοι οκτώ μάρτυρες και την Πέμπτη αναμένεται να καταθέσουν οι υπόλοιποι 11.

Οι κατηγορούμενοι ενδέχεται να απολογηθούν την Παρασκευή ή την ερχόμενη Δευτέρα.

«Οι σημερινές δηλώσεις του συνηγόρου των κατηγορουμένων κινούνται σε διαφορετικό μήκος κύματος από εκείνες που είχαμε συνηθίσει, αφού εγκαταλείπουν για πρώτη φορά την εκδοχή του ατυχήματος και την εκδοχή ότι το σκάφος του Βαλυράκη περιστρεφόταν γύρω από τον εαυτό του. Μιλάνε σαφώς για άλλο σκάφος και δήλωσαν πρόθυμοι να το υποδείξουν στον ανακριτή. Αυτό δείχνει την αδυναμία στην οποία έχουν περιέλθει και γεννά το ερώτημα αν πράγματι είχαν τέτοια στοιχεία γιατί επί τόσους μήνες επέμεναν στην εκδοχή του ατυχήματος. Το γεγονός επίσης ότι απαιτούν την εξέταση 19 μαρτύρων πριν την απολογία τους μαρτυρά ακόμα περισσότερο ότι και οι ίδιοι αισθάνονται ότι είναι αναξιόπιστοι οι μάρτυρες – άλλοθι που τους έχουν προσφέρει κάλυψη μέχρι τώρα, αφού από τη δικογραφία ανακύπτουν περισσότερα στοιχεία απ ό,τι υπήρχαν πριν την ανάκριση, τα οποία τους ενοχοποιούν», δήλωσε στο documentonews.gr ο συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης.

Από την άλλη, ο συνήγορος των κατηγορουμένων Δημήτρης Καρβέλης, σε δηλώσεις του ισχυρίζεται ότι θα προσκομίσει αποδείξεις για την εμπλοκή άλλου σκάφους.

«Τα στοιχεία μέσα στην εβδομάδα θα είναι έτοιμα, θα δοθούν στον ανακριτή, έχουμε καταλήξει σε συμπεράσματα, ποιο είναι αυτό το σκάφος, ανήκει σε άλλον, και μάρτυρες που έχουν δώσει στον ανακριτή συμπληρωματικές καταθέσεις, πέραν τις καταθέσεις που είχαν δώσει στο λιμεναρχείο, επιβεβαιώνουν αυτή την υποψία που έχουμε. Είναι θέμα του ανακριτή να μας βοηθήσει. Να αποδείξουμε ότι το σκάφος αυτό που πλησίασε το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας σκάφος. Σας βεβαιώνω ότι υπάρχουν δύο μάρτυρες που βεβαιώνουν την ύπαρξη αυτού του σκάφους», σημείωσε ο κ. Καρβέλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)