to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 24.02.2014

Οικονομία

Υπόθεση ΤΤ: Νέα δίκη στις 22 Ιουλίου ορίστηκε για το ζεύγος Γριβέα

Στα τέλη Ιουλίου θα εξεταστεί τελικά το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση του ζεύγους Γριβέα, το οποίο κατηγορείται για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.



Συγκεκριμένα, η νέα δίκη στο ειρηνοδικείο του Ουέστμινστερ ορίστηκε για τις 22, 23 και 24 Ιουλίου.

Η υπεράσπιση του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, Αναστασίας Βάτσικα, κατέθεσε σειρά από αιτήματα-προϋποθέσεις, τα οποία έγιναν δεκτά, προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη, το καλοκαίρι.

Πρώτον, να ζητηθούν πρόσθετες πληροφορίες- διευκρινίσεις από τις ελληνικές Αρχές για τα αδικήματα που κατηγορούνται. Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο ο δικηγόρος τους, οι κατηγορίες που τους βαραίνουν δεν αποτελούν αδίκημα για τον βρετανικό νόμο.

Δεύτερον, να οριστεί πραγματογνώμονας ο οποίος θα εξετάσει τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, τόσο στην αντρική όσο και στη γυναικεία πτέρυγα.

Τρίτον, να οριστούν δύο πραγματογνώμονες οι οποίοι θα αποφανθούν εάν θα γίνει δίκαιη δίκη. Ο ένας θα είναι καθηγητής δικαίου και θα εξετάσει το νομικό σύστημα της Ελλάδας, στο σύνολό της, και ο άλλος θα είναι Έλληνας δικηγόρος ο οποίος θα εξετάσει το νομικό πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Τέταρτον, να εξεταστούν οι επιπτώσεις που θα έχει η παράδοση του ζεύγους στις ελληνικές Αρχές για τα δύο ανήλικα παιδιά τους, τα οποία ζουν στη Βρετανία.

Σήμερα ήταν η τρίτη φορά που το ζεύγος Γριβέα εμφανίστηκε ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου. Τις δύο προηγούμενες φορές η δίκη τους αναβλήθηκε με την αιτιολογία ότι η υπεράσπιση «χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να αναπτύξει τα επιχειρήματά της, ώστε να μην εκδοθούν οι δύο κατηγορούμενοι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)