to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:06 | 26.04.2019

Διεθνή

Υπόθεση - θρίλερ στην Κύπρο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων

Οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ξετυλίγουν σιγά σιγά το κουβάρι των δολοφονιών


Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μόλις λίγες ώρες μετά τα φρικτά και ασύλληπτα εγκλήματα που ομολόγησε ο κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, άρχισαν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, ενώ μετέβησαν στην Κόκκινη Λίμνη οι Αρχές στο σημείο, όπου ο 35χρονος υπέδειξε χθες ότι πέταξε τα άλλα τρία θύματα του.

Αύριο οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη 

Οι Αρχές έλαβαν το πράσινο φως από την κατασκευάστρια εταιρεία και αναμένεται αύριο να αρχίσει η έρευνα μέσα στην Κόκκινη Λίμνη, όπου ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι έριξε τρία πτώματα. Σήμερα, η λίμνη που περιέχει επικίνδυνο οξειδωτικό υλικό, ερευνήθηκε με τη χρήση Drone χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Χωρίς αποτέλεσμα η έρευνα στο Ξυλιάτο

Η έρευνα ολοκληρώθηκε για σήμερα χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο όπου σύμφωνα με τον ισχυρισμό του 35χρονου βρίσκεται η σορός της 6χρονης Sierra. Mέλη της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρέθηκαν στο σημείο, ενώ ο 35χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στο σημείο συνοδευόμενος από μέλη του ΤΑΕ για υπόδειξη σκηνών. Στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο επιχείρησαν για πρώτη φορά δύτες με σκάφανδρο κεφαλής αλλά και με συνεχή παροχή αέρα προκειμένου να εντοπίσει τη σορό της 6χρονης Sierra. 

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, προέβη σε δηλώσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης, απαντώντας και στις επικρίσεις για κωλυσιεργία στο έργο του σώματος σχετικά με τις εξαφανίσεις γυναικών.

Εξάλλου, σήμερα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας και αποδεσμεύτηκε η σκηνή στην Ορούντα, όπου εντοπίστηκε η ανθρώπινη σορός σε λάκκο, για την οποία γίνονται εξετάσεις για εξακρίβωση της ταυτότητας της. Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις.

Δηλώσεις Κοινοτάρχη Μιτσερού για τις έρευνες στην περιοχή

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κοινοτάρχης Μιτσερού Ανδρέας Κυριάκου σχολίασε πως η περιοχή έχει δυστυχώς χαρακτηριστεί από τα αποτρόπαια εγκλήματα που διερευνώνται ώστόσο αρκετοί κάτοικοι της περιοχής που έχουν εργαστεί στα μεταλλεία είναι ενοχλημένοι με τις αναφορές όπως φρεάτιο της φρίκης ή του τρόμου ή και άλλες αναφορές όπως μεταλλείο- κατάρα. Εξήγησε επίσης το ρόλο που διαδραμάτησαν τα μεταλλεία της περιοχής αφού έδωσαν δουλειά σε ανθρώπους από όλη την Κύπρο. Ανέφερε επίσης πως εν ευθέτω χρόνω θα γίνει εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων στο χώρο του μεταλλείου Μιτσερού. 

Για την επικινδυνότητα του νερού στην Κόκκινη Λίμνη

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, έχει ήδη ληφθεί δείγμα νερού από την Κόκκινη Λίμνη το οποίο θα σταλεί για εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα του νερού. 

Στο νερό εντοπίζεται χαλκοπυρίτης και σιδηροπυρίτης, αφού η συγκεκριμένη λίμνη της Κοκκινοπεζούλας δημιουργήθηκε από την εξόρυξη μετάλλου στο Μιτσερό, ενώ το νερό της λίμνης έχει χρωματιστεί κόκκινο από τα μεταλλεύματα και η υψηλή οξύτητά του και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού.

Σε σχέση με τις έρευνες στο πεδίο βολής στην Ορούντα, όπου χθες βρέθηκε το πτώμα μιας ακόμα γυναίκας, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι έρευνες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό για τη συλλογή τεκμηρίων.

Δηλώσεις Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέφερε ότι άρχισε υποβρύχια έρευνα με τη χρήση σκαφάνδρου και οι έρευνες επικεντρώνονται σε κρίσιμα σημεία. Σκοπός ανέφερε είναι να διερευνηθούν, βήμα-βήμα, τα κρίσιμα αυτά σημεία.Οι έρευνες σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα θα συνεχιστούν μέχρι που το επιτρέπει το φως της ημέρας.

Σχετικά με την κατάσταση στην Κόκκινη Λίμνη ανέφερε πως αξιολογήθηκε η κατάσταση μέσα από τις αναλύσεις που έγιναν στο νερό και έχει διαπιστωθεί αυξημένη οξείδωση. Το γεγονός αυτό όπως εξήγησε θέτει περιορισμούς ως προς την επιχειρησιακή δυνατότητα. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)