to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Υπόθεση Λιγνάδη: Τις επόμενες μέρες θα δούμε τέρατα

Η συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Πολιτισμού την περασμένη Παρασκευή αποκάλυψε τον άγριο πανικό που έχει καταλάβει το σύνολο της κυβέρνησης.


Η συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Πολιτισμού την περασμένη Παρασκευή αποκάλυψε τον άγριο πανικό που έχει καταλάβει το σύνολο της κυβέρνησης. Η έωλη επιχειρηματολογία στο αμείλικτο ερώτημα γιατί επί σχεδόν τρεις εβδομάδες το υπουργείο και το Μαξίμου δεν έπραξαν απολύτως τίποτα για να πάρουν αποστάσεις από τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν η πρώτη ένδειξη πως η νεοδημοκρατική «αριστεία» στέκεται τρομοκρατημένη απέναντι στις αντιδράσεις.

Επρόκειτο όμως μόνο για την κορυφή του παγόβουνου. Ύστερα από λίγες ώρες πλήρους αμηχανίας είδαμε το πολιτικό, δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό να βρίσκεται σε ντελίριο, στην απέλπιδα προσπάθειά του να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για την αποτυχημένη προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων. Επιστρατεύθηκαν φήμες, σενάρια και συνομωσίες που αποδείχτηκαν ψευδείς μέσα σε λίγες ώρες. Και ύστερα φτάσαμε στην απόλυτη δημοσιογραφική αλητεία να κατασκευάζονται από το συγκρότημα Μαρινάκη ψευδείς φωτογραφίες του Δημήτρη Λιγνάδη με τον Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε άμεσα παραίτηση της Λίνας Μενδώνη καταδεικνύοντας παράλληλα τον ρόλο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συγκάλυψη.

Είναι βέβαιο πως η υπόθεση Λιγνάδη και οι πολιτικές της προεκτάσεις δεν θα τελειώσουν γρήγορα. Όχι μόνο θα συνεχιστούν οι καταγγελίες για τα πεπραγμένα του μέχρι πρότινος Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και εκλεκτού του Κυριάκου Μητσοτάκη ή για άλλα πρόσωπα στο χώρο του πολύμορφου θεάματος, μα θα ενταθεί και η κοινωνική απαίτηση για παραίτηση των πολιτικών που τον υπέθαλψαν για 20 μέρες.

Τις επόμενες μέρες θα βγουν τέρατα στην επιφάνεια. Κάθε αποκάλυψη για πρόσωπα που αξιοποιούσαν την φήμη και την εξουσία τους για να εκμεταλλεύονται σεξουαλικά πιο αδύναμους ανθρώπους, θα συνοδεύεται πιθανότατα και από μια κυβερνητική προβοκάτσια για να ανακοπεί το κύμα δυσαρέσκειας και να ισοφαριστούν τα πλήγματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ωστόσο ο αξιακός πυρήνας της μητσοτακικής Δεξιάς περί αριστείας και ακεραιότητας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Και όσο δεν ξεκαθαρίζει τις σχέσεις του με το σάπιο σύστημα εκμετάλλευσης που προσπάθησε να διασώσει, θα βουλιάζει μαζί του. Μέχρι να πνιγεί στον ίδιο το βούρκο που δημιούργησε.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)