to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 07.03.2016

Πολιτική

Υπόθεση Γιακουμάκη: "Δεν είναι αμετάκλητο το βούλευμα"

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτριος Μπούκας, για το βούλευμα Εφετών Ιωαννίνων και την εξέλιξη της υπόθεσης.


Ειρήνη Προμπονά - Στο Κόκκινο

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», πριν από λίγες μέρες, εκδόθηκε βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων το οποίο παραπέμπει σε δίκη για πλημμεληματικές κατηγορίες παράβασης καθήκοντος τους τότε υπευθύνους της Γαλακτοκομικής Σχολής και της εστίας, αλλά και τον πρώην βουλευτή Χανίων και υπουργό επί ΝΔ Χρήστο Μαρκογιαννάκη. 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα οι παρεμβάσεις του Χρ. Μαρκογιαννάκη δεν σχετίζονται με τα «καψώνια» και τα βασανιστήρια που υπέστη ο Β. Γιακουμάκης, ούτε ασφαλώς προκύπτει ότι μεσολάβησε σ' αυτό το σκέλος της υπόθεσης. Όμως στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον θάνατο του Β. Γιακουμάκη προκύπτει μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις ότι και οι 3 φοιτητές ήταν ανάμεσα στην παρέα των Κρητικών  που ενοχλούσαν για μεγάλο διάστημα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Νωρίτερα το απόγευμα προέκυψε μια καινούργια εξέλιξη. Όσον αφορά τα δημοσιεύματα στον τύπο, κυρίως μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων, αλλά και τις αντιδράσεις του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για το θέμα με τον πρώην υπουργό της ΝΔ να δηλώνει, από την αρχή, πως όσα γράφονται στον τύπο αποτελούν οικτρά ψεύδη.

Συνομιλήσαμε με τον δικηγόρο της οικογένειας Γιακουμάκη κο Δημήτριο Μπούκα ώστε να μας ενημερώσει σχετικά. Ο κος Μπούκας μας ενημέρωσε πως «το βούλευμα υπάρχει, δεν είναι αμετάκλητο και εν μέρει παραπέμπει σε κάποιες κατηγορίες, ενώ απαλλάσσει από κάποιες άλλες και μέσα σ’ αυτό περιλαμβάνονται και δυο πρόσωπα από την παλαιά διοίκηση της Σχολής. Επομένως μέχρι το βούλευμα να είναι αμετάκλητο δεν μπορούμε να μιλάμε για συγκεκριμένες κατηγορίες», που και πως αυτές αποδίδονται.

Άλλωστε αυτή τη στιγμή η υπόθεση ερευνάται από την ανακρίτρια Ιωαννίνων ως «ανθρωποκτονία από πρόθεση» και όχι ως αυτοκτονία, όπως μας επισήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας, επομένως η υπόθεση βρίσκεται στην διαδικασία της κύριας ανάκρισης και είναι πιθανόν να προκύψουν ευθύνες που αφορούν πρόσωπα που αυτή τη στιγμή δεν περιλαμβάνονται στην υπόθεση.

«Είναι επίσης πολύ σημαντικό» τόνισε ο κος Μπούκας «η διαδικασία να μην είναι πολύμηνη, αλλά να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)