to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Υπόθεση «Γεωργίου Α.Ε.»: Στο Εφετείο η συνέχεια στη διαμάχη με τον απολυμένο εργάτη από το Πακιστάν

Ο Α. Μαχμούντ καταδικάστηκε πρωτόδικα για επικίνδυνη σωματική βλάβη ενώ ο εργοδότης για εξύβριση, αμφότερα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα


«Ένα μικρό λάθος και η απόλυση που το ακολούθησε αρκούσαν για να έρθουν στο φως οι εργασιακές συνθήκες στην "Κώστας Γεωργίου Α.Ε."»: Έτσι ξεκινούσε το πρώτο ρεπορτάζ του Left.gr για το ζήτημα που είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, είχε προκαλέσει την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και είχε καταλήξει με τις δεσμεύσεις του εργοδότη για σεβασμό προς τους εργαζόμενους και βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο εργοστάσιο του Αυλώνα..

Παράλληλα με τις διεκδικήσεις των 80 περίπου εργαζομένων, διεξάγεται η δικαστική διαμάχη του Ασίφ Μαχμούντ και της εργοδοσίας της "Γεωργίου Α.Ε.". Ο Πακιστανός εργάτης, που είχε απολυθεί από την επιχείρηση, κατήγγειλε ότι δέχτηκε βιαοπραγία από τον διεθύνοντα σύμβουλο, Κ. Γεωργίου και τον γιο του, Τρ. Γεωργίου όταν ζήτησε τα έγγραφά του,  την Τρίτη 30 Μαΐου 2017.

Από την πλευρά της, η εργοδοσία μήνυσε τον Α. Μαχμούντ καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, «δημιούργησε σκόπιμα και απρόκλητα επεισόδιο σε βάρος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας και σε βάρος έτερου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου (σ.σ.: του γιου του διευθ. συμβούλου), με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του τελευταίου».

Όπως ανέφερε στο Left.gr η υπεράσπιση του Α. Μαχμούντ, το δικαστήριο καταδίκασε πρωτόδικα τον Κ. Γεωργίου για εξύβριση αλλά και τον εργάτη από το Πακιστάν για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά του Τρ. Γεωργίου, ο οποίος απαλλάχθηκε από την κατηγορία για βιαιοπραγία εναντίον του Α. Μαχμούντ. 

Η συνεχεία θα δοθεί στο Εφετείο καθώς και οι δύο πλευρές έχουν υποβάλει έφεση. Ο Α. Μαχμούντ δεν γύρισε ποτέ στο εργοστάσιο ενώ η διοίκηση της επιχείρησης, παρουσία του Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδη είχε δεσμευτεί, στις 15 Ιουνίου 201, για βελτίωση των συνθηκών εργασίας (διαβάστε αναλυτικά) για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Η "Γεωργίου Α.Ε.", σε δελτίο Τύπου της με ημερομηνία 10/1/18, δηλώνει η πρωτόδικη καταδίκη του Α. Μαχμούντ τη δικαιώνει ενώ η αθώωση των δύο στελεχών της εταιρείας αποδεικνύει ότι «άδικα στοχοποιήθηκαν και συκοφαντήθηκαν με δήθεν ρατσιστικό κίνητρο».

Αντίθετα, δηλώνει η διοίκηση της επιχείρησης, «εμείς είμαστε που υπέστημεν επικίνδυνη σωματική βλάβη και δη με τον κίνδυνο βαριάς σωματικής βλάβης, από τον εν λόγω αλλοδαπό πρώην εργαζόμενό μας».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της εταιρείας για τη δικαστική απόφαση:

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)