to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:11 | 09.08.2019

Κοινωνία

Τραγικό τέλος για την αγνοούμενη αστροφυσικό στην Ικαρία: Έπεσε μαζί με το βράχο στο κενό

Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της, σύμφωνα με την αυτοψία


Η 34χρονη αστροφυσικός από τη Βρετανία είχε βγει για τρέξιμο εκείνο το πρωί και, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο ακαριαίος θάνατος της οφείλεται σε πτώση καθώς, όπως όλα δείχνουν, η γυναίκα έπεσε στην χαράδρα 20 μέτρων μαζί με έναν μεγάλο βράχο που αποκολλήθηκε και την παρέσυρε στο κενό.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που έκαναν αυτοψία στο σημείο, φαίνεται να αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα γίνουν μετά τη νεκροψία - νεκροτομή.

Οι αξιωματικοί δεν εντόπισαν ίχνη πάλης στη σορό της αστροφυσικού και αποκλείστηκε κάθε πιθανότητα μεταφοράς του πτώματος από άλλο σημείο. «Μακροσκοπικά, φαίνεται ότι όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση. Υπάρχουν στοιχεία και από την αυτοψία του χώρου και από τη νεκροψία, από την εξωτερική επισκόπηση, που συνάδουν με πτώση από ύψος. Ακαριαίος θάνατος. Έχει βαρύτατο τραύμα», δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ο κ. Καρακούκης.   «Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες. Υπάρχει μια πρωτογενής κηλίδα, η οποία είναι κάτω από το κεφάλι του θύματος και από εκεί και πέρα δορυφορικές κηλίδες, που να σημαίνει ότι η σορός εσύρθη εν ζωή, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα και άλλα στοιχεία τα οποία συνάδουν με πτώση από ύψος», κατέληξε.

Η Νάταλι Κρίστοφερ ήταν αστροφυσικός. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και είναι μέλος ερευνητικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Ηταν έμπειρη δρομέας βουνού και αναρριχητής.

Ν. Αναστασιάδης: Μεγάλη θλίψη για τον θάνατο της Ν. Κρίστοφερ

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, που διέμενε και εργαζόταν στην Κύπρο και έχασε τη ζωή της στην Ικαρία, εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Όπως αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης «με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την τραγική κατάληξη των ερευνών και την τύχη της Natalie Christopher. Χάθηκε άδικα μια νέα επιστήμων και δραστήρια πολίτης, που είχε μπροστά της όλη τη ζωή και πολλά να δώσει. Εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

tags: Ικαρία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)