to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:59 | 14.03.2019

Κοινωνία

Υπόθεση έκδοσης πλαστών διπλωμάτων: Διακόπτει τη λειτουργία του γραφείου η Περιφέρεια Αττικής

Σε διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών προχωράει η Περιφερειάρχης Αττικής ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας


Σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών προχώρησε η Περιφερειάρχης Αττικής, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας που ξεκίνησε σήμερα το πρωί.

Τι αποκάλυψε η έρευνα 

Σε εννέα συλλήψεις έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με την υπόθεση έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης από υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών, στο νότιο τομέα της Αθήνας, με χρηματισμό και χωρίς καν την παρουσία των μελλοντικών οδηγών. Σημειώνεται, ότι η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε, ύστερα από μεθοδικές έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που ξεκίνησαν εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των εννέα συλληφθέντων (7 υπαλλήλων και δύο ιδιοκτητών σχολών οδηγών) είναι και διευθύντρια της υπηρεσίας ενώ έχουν βρεθεί και πάνω από 80 χιλιάδες ευρώ μέχρι στιγμής.

Από την αστυνομία κλήθηκαν και έχουν αρχίσει έρευνα επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα χρόνια γινόταν η παράνομη δραστηριότητα, αλλά και τα ποσά που έχουν αποκομίσει οι εμπλεκόμενοι. Όπως αναφέρθηκε από αρμόδιους αξιωματικούς, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έκαναν πολυτελή ζωή.

Εντολή της Ρένας Δούρου για κλείσιμο της υπηρεσίας ως το τέλος της έρευνας

Με εντολή της Ρένας Δούρου η Υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αστυνομικών Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια περίπτωση είχε εντοπιστεί πρόσφατα στην αντίστοιχη υπηρεσία Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων και είχε ενημερωθεί άμεσα η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή (πληροφορίες για τις σχετικές ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής εδώ).

ΘΟι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται για όσες ημέρες παραμείνει η Υπηρεσία κλειστή από τις άλλες Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας. Η Περιφερειακή Αρχή αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας της Αστυνομίας προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στις περαιτέρω ενέργειές της.

«Σταθερά προσηλωμένη εδώ και 4,5 χρόνια στην πάταξη της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θα συνεχίσει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα σε βάρος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)