to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:24 | 04.04.2023

Πολιτική

Υπόθεση 12χρονης: Υπόλογη η κυβέρνηση για τη χτεσινή επίθεση

Η χτεσινή σοκαριστική επίθεση στη 12χρονη ανήλικη που έχει πέσει θύμα βιασμού και trafficking, αλλά και θεσμικής κακοποίησης από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης και συγκεκριμένων υπουργών αναφέρουν με δηλώσεις τους κόμματα και στελέχη της αντιπολίτευσης


Μετά τη χτεσινή σκληρή δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστου Σπίρτζη, με την οποία επέρριπτε ευθύνες ευθέως στον υπουργό ΠροΠο Τάκη Θεοδωρικάκο για την αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ να προστατέψει το ανήλικο κορίτσι που έχει πέσει θύμα βιασμού και trafficking (αλλά και για την άλλη υπόθεση της Ηλιούπολης όπου ο μαστροπός απειλούσε το θύμα με αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια), νέες ανακοινώσεις και δηλώσεις αναφέρονται σε κυβερνητικές ευθύνες αναφορικά με την υπόθεση της 12χρονης ανήλικης του Κολωνού.

Με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την ανικανότητα, την ολιγωρία αλλά και την απροθυμία της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών αναφορικά με τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά και την προστασία του 12χρονου κοριτσιού τόσο από τη θεσμική κακοποίηση των αλλεπάλληλων καταθέσεων σε ακατάλληλες συνθήκες, όσο και έναντι των απειλών για τη ζωή και την ακεραιότητά του από τα μαφιόζικα κυκλώματα, η αρμόδια τομεάρχισσα για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεανώ Φωτίου και το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 αποδίδει ευθύνες στη Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργό Εργασίας, αλλά και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, ενώ το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του κατονομάζει την υφυπουργό Εργασίας ως συνεργό σε αυτή την επίθεση, αλλά αναδεικνύει και τις ευθύνες του υπουργείου ΠροΠο που δεν φρόντισε να παράσχει προστασία στο παιδί, ενώ ήταν γνωστό ότι κινδύνευε.

Θεανώ Φωτίου: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη δολοφονική επίθεση κατά της 12χρονης του Κολωνού

«H δολοφονική επίθεση στο 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό αποκάλυψε με τον πιο δραματικό τρόπο ότι το παιδί, αφού στοχοποιήθηκε, εγκαταλείφθηκε χωρίς προστασία και ασφάλεια, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή του» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Θ. Φωτίου, βουλεύτρια Νότιου Τομέα Αθήνας και αναπλ. τομεάρχισσα για την Κοιν. Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. και συμπληρώνει:

«Είναι τραγικό ότι η ίδια η Πολιτεία, που υποτίθεται ότι φροντίζει για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού, αντί να στήσει ένα προστατευτικό δίχτυ γύρω του όταν έφυγε από τον Κολωνό, αντί να το συνδράμει με εμπεριστατωμένα μέτρα για την εκπαίδευσή του, μια ήρεμη καθημερινότητα και την ψυχοκοινωνική του αποκατάσταση, και αντί να βοηθήσει και τα άλλα ανήλικα αδέρφια του, έκανε το ακριβώς αντίθετο. Η αρμόδια για την παιδική προστασία υφυπουργός κ. Δ. Μιχαηλίδου δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει τον τόπο διαμονής του, το πρόσωπο που το φιλοξενεί και άλλες λεπτομέρειες που το στοχοποιούν και το αφήνουν εκτεθειμένο σε κάθε κίνδυνο, από όπου κι αν προέρχεται. Και παρ' όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης διατήρησε στη θέση της την υφυπουργό που καταρράκωσε κάθε αρχή παιδικής προστασίας.

Ακολούθησαν τα επεισόδια εκφοβισμού κατά της 12χρονης και του αδελφού της για τα οποία η τοπική αστυνομία αδιαφόρησε. Και όταν, πριν μια βδομάδα η δικηγόρος του παιδιού ενημέρωσε την εισαγγελία ότι το κορίτσι θυμήθηκε και άλλα στοιχεία και επιθυμεί να τα καταθέσει, η δικαστική λειτουργός δεν το έκρινε απαραίτητο. Αγνόησε επίσης η τοπική αστυνομία τις εκκλήσεις για προστασία μετά τις απειλές και τις απόπειρες εκφοβισμού της 12χρονης. Φαίνεται ότι η αστυνομική προστασία αφορά μεγαλόσχημους, απατεώνες ή μη, και όχι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Και ήρθε στη συνέχεια η χθεσινή δολοφονική επίθεση εναντίον της που κατέληξε, ευτυχώς, μόνον στον τραυματισμό της.

Φάνηκε ότι οι βιαστές του κοριτσιού είναι πολύ περισσότεροι από τον "γαλάζιο" "ευσεβή" μαστροπό του και τους φυσικούς αυτουργούς. Είναι όλοι εκείνοι που απέτυχαν να το προστατεύσουν μετά την αποκάλυψη της τραγικής ιστορίας, εκείνοι που το επαναθυματοποίησαν υποχρεώνοντάς το να καταθέσει πέντε φορές στη ΓΑΔΑ, εκείνοι που δεν έκαναν τίποτε για να το στηρίξουν ψυχοκοινωνικά στη "μετά την καταγγελία" εποχή, ώστε να επουλώσουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, το μέγα τραύμα του.

Είναι προφανές ότι οι μαστροποί και οι βιαστές δεν συναντούν κανένα εμπόδιο στην προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης του θύματός τους. Και, βλέποντας αυτή την κατάσταση, όλα τα παιδιά που υφίστανται κακοποίηση, σεξουαλική ή μη, ή εκφοβισμό, στο σχολείο ή όπου αλλού, παίρνουν το μήνυμα ότι αν μιλήσουν κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους και η σωματική τους ακεραιότητα.

Υποσχόμενος ασφάλεια στους πολίτες στις εκλογές του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εννοούσε τελικά μόνο την  αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια και τις διαδηλώσεις, όχι την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα και τα αεροδρόμια, όχι το δικαίωμα των παιδιών σε ασφαλή παιδική ηλικία, όχι την ασφάλεια στη δουλειά, στο εισόδημα, στη στέγη, στην καθημερινή ζωή. Η κοινωνία το έχει καταλάβει αυτό καλά και θα απαντήσει κατάλληλα στις 21 του Μάη».

Νάσος Ηλιόπουλος: «Μιχαηλίδου και Θεοδωρικάκος έχουν ευθύνες για την επίθεση στη 12χρονη από τον Κολωνό»

Για «τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης να προστατεύσει ένα θύμα κακοποίησης», έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον «ANT1», αναφερθείς στην επίθεση που δέχθηκε η 12χρονη από τον Κολωνό, θύμα βιασμού και μαστροπείας.

«Αναρωτιόμαστε αν η κα​ Μιχαηλίδου, η υφυπουργός Εργασίας, είναι ακόμα στη θέση της. Είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε που μένει η 12χρονη. Χθες αυτό το παιδί δέχθηκε επίθεση στο σπίτι του, από άνθρωπο με κουκούλα και μαχαίρι. Όταν η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει ένα θύμα κακοποίησης σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, ποιο είναι το σήμα που δίνει σε κάθε άνθρωπο που υφίσταται κακοποίηση; Πώς θα μιλήσουν τα θύματα κακοποίησης αν η Πολιτεία δεν μπορεί να τα υπερασπιστεί;», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για σαφείς ευθύνες της αστυνομίας και του κ. Θεοδωρικάκου.

«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αστυνομική προστασία της οικογένειας και του κοριτσιού, δεν είναι ζήτημα αρμοδιότητας. Ούτε είναι ζήτημα αρμοδιότητας ότι η υφυπουργός αποκάλυψε την τοποθεσία που βρίσκεται το παιδί. Είναι προφανές ότι εδώ μιλάμε για κύκλωμα, υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να μιλήσει το παιδί. Και είναι φανερή η αποτυχία της κυβέρνησης να το προστατέψει», πρόσθεσε.

Τμ. Κοιν. Πρόνοιας και Αλληλεγγύης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η Πολιτεία είναι ανίκανη να προστατεύσει ένα 12χρονο πολυτραυματισμένο και κακοποιημένο παιδί, διότι δεν θέλει να το προστατεύσει!!!»

Με μια σκληρή ανακοίνωση αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την χθεσινή άγρια και εκφοβιστική – αν όχι δολοφονική – επίθεση που δέχθηκε η 12χρονη, θύμα βιασμών και μαστροπείας στον Κολωνό, καταγγέλλει στην κοινή γνώμη την παντελή ανικανότητα της Κυβέρνησης να προστατεύσει και να παράσχει την αναγκαία κοινωνική συνδρομή προς ένα 12χρονο πολυτραυματισμένο και πολλαπλώς κακοποιημένο παιδί.

Το ακραίο αυτό επεισόδιο, αποτελεί καθρέφτη ενός συστήματος που περιέχει την έκπτωση όλων των αξιών, την εκμετάλλευση ανθρώπων, την διαπλοκή, την σκληρότητα, τη βία, τον ατομικισμό, την ανέχεια, τις κάθε μορφής ανισότητες. Δυστυχώς η 12χρονη συνεχίζει να στέκεται και να παλεύει στην ουσία μόνη της και εκτεθειμένη. Οι θεματοφύλακες του ρυπαρού αυτού κοινωνικού συστήματος, μαζί με τους δράστες, κρύβονται, καλύπτουν τα πρόσωπα και απειλούν. Δηλώνουν όμως την εκφοβιστική παρουσία και τις προθέσεις τους, όχι μόνο προς την 12χρονη, αλλά και σε όλους εμάς, σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Προσπαθούν, με τη βία των ενστίκτων τους και τη βία του δήθεν ισχυρού, να μας επιβάλλουν τη παρακμή, τη σήψη, την νοσηρότητα του δικού τους κόσμου.

Η Κυβέρνηση όμως αδιαφορεί και κωφεύει το ολιγότερο!!! Ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να προβάλει έναν λαμπερό εξωπραγματικό κόσμο και προσπαθεί να μας πείσει ότι τον ζούμε κιόλας! Είναι ο πρωθυπουργός που δεν γνωρίζει τίποτε ή δεν τον αφορούν τα δύσκολα, τα ταπεινά, τα δεινά της πραγματικής ζωής του απλού ταλαιπωρημένου πολίτη. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, επίσης δεν ξέρει τίποτα για την Greek Mafia, για το οργανωμένο έγκλημα, δεν μπορεί να προστατεύσει ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, αλλά επιμένει πως είναι ικανός να προστατεύσει τους πολίτες όλης της χώρας!  Η Υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου τα έχει κάνει όλα τέλεια και τόσο ολοκληρωμένα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, που όμως δεν βρίσκουν ούτε μια λέξη να πουν για το τεράστιο ατόπημά της να δώσει τη διεύθυνση του παιδιού και της οικογένειάς της για να την επισκέπτονται οι "αγαθοί" πολίτες με τις κουκούλες, τα μαχαίρια και τις πέτρες.

Είναι όλοι τους υπόλογοι στον ελληνικό λαό! Και οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και επιτέλους να δράσουν αποτελεσματικά έστω και τώρα. Και όχι για να τα κουκουλώσουν για άλλη μια φορά!!! Οι πολίτες έχουν καταλάβει πλέον ότι δεν μας αξίζουν αυτοί οι πολιτικοί που συντηρούν και περιφρουρούν την διαφθορά, τη βία, την κοινωνική παρακμή. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ!

Το τμήμα μας και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν διατυπώσει εγκαίρως τις ολοκληρωμένες προτάσεις τους για ένα πλήρες δίκτυο πρόληψης, προστασίας και συνεχούς συνδρομής στα θύματα – και πρωτίστως στα παιδιά - από κακοποιητικές συμπεριφορές πάσης μορφής.

Η 12χρονη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ! Έχει όλους εμάς κι εμείς έχουμε αξίες, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, όνειρα και το όραμα ενός καλύτερου κόσμου. Σε αυτόν τον κόσμο οι πέτρες χρειάζονται μόνον για να κτίζουν σπίτια και οι κουκούλες για να ζεσταίνουν. Ο φόβος δεν μας αφορά! Είμαστε πολλοί και πολλές και είμαστε αποφασισμένοι στις 21 Μαΐου να τελειώσουμε με τους προστάτες της διαφθοράς!»

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Βαριά η ευθύνη της κυβέρνησης για την ανυπαρξία συστήματος προστασίας της ανήλικης 12χρονης, από τον Κολωνό

«Το χθεσινό περιστατικό της επίθεσης και του τραυματισμού της ανήλικης 12χρονης από τον Κολωνό, μας κάνει να ανησυχούμε έντονα για την ασφάλεια του παιδιού. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καθιστούμε υπεύθυνους, για ο,τιδήποτε  θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον στο παιδί αυτό, τους εκπροσώπους της πολιτείας υπό την αρμοδιότητα των οποίων είναι η προστασία του.

Επιβεβαιώνει αυτό που όλοι/ες γνωρίζουμε, ότι η προστασία των  θυμάτων κακοποίησης είναι παντελώς ανύπαρκτη στη χώρα. Αν σε μία τόσο εμβληματική υπόθεση, η πολιτεία δε παρέχει επαρκή προστασία, ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η ακεραιότητα του παιδιού, εύλογα αναλογίζεται κανείς, τι είδους προστασία έχουν τα υπόλοιπα κακοποιημένα θύματα.

Ταυτόχρονα η ανυπαρξία ενός αξιόπιστου συστήματος προστασίας στέλνει και ένα ηχηρό μήνυμα προς τους μεν δράστες αντίστοιχων εγκλημάτων, ότι δεν κινδυνεύουν σοβαρά, προς δε τα θύματα ότι κινδυνεύουν πολύ σοβαρά αν μιλήσουν.

Τις ελλείψεις του συστήματος τις είχαμε εδώ και πολύ καιρό επισημάνει με αντίστοιχη ανακοίνωση, χωρίς δυστυχώς μέχρι σήμερα να έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα. Η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας αλλά και η αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων της ανήλικης, από την ίδια την εγγυήτρια για την προστασία αυτών των δεδομένων, την Υφυπουργό Δ. Μιχαηλίδου, κατέστησαν «γνωστό» το θύμα, όταν θα έπρεπε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, βασικός όρος για την προστασία του.

Θα το επαναλάβουμε  το 12χρονο κορίτσι δεν κακοποιήθηκε μόνο από τους βιαστές του αλλά και από το σύστημα που δεν προστατεύει εκείνο και την οικογένειά του και τους αφήνει εκτεθειμένους στη φτώχεια, την προκατάληψη αλλά και στις περαιτέρω εγκληματικές ενέργειες.

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ζητά :

  • Να διερευνηθεί άμεσα το περιστατικό του τραυματισμού της 12χρονης αλλά και των υπόλοιπων εγκληματικών πράξεων, όπως οι απειλές και οι εκφοβισμοί, που δέχονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της.
  • Να οδηγηθούν όλοι οι δράστες, που έχουν κακοποιήσει την ανήλικη στη δικαιοσύνη χωρίς καθυστερήσεις και μακροχρόνιες διαδικασίες.
  • Να υποστηριχθεί ουσιαστικά η ανήλικη και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της οικονομικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά και ψυχολογικά.
  • Να υπάρξει ένα επαρκές και οργανωμένο σύστημα προστασίας και υποστήριξης των ανήλικων θυμάτων κακοποίησης και των οικογενειών τους, που θα τα ενθαρρύνει και θα τα προστατεύει ώστε να καταθέτουν με ασφάλεια της σωματικής και ψυχολογικής τους ακεραιότητας χωρίς να φοβούνται και να υφίστανται πάσης φύσεως εκβιασμούς».

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: SOS: Αγνοείται η προστασία των παιδιών

Από την στιγμή που η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου έδωσε δημόσια τον τόπο διαμονής της 12χρονης από τον Κολωνό, η κοπέλα  και η οικογένεια της κινδυνεύουν.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 έχει αναλάβει την παιδική προστασία και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο εξέθεσε σε κίνδυνο δημοσιοποιώντας στοιχεία  της ανήλικης και του αδερφού της.

Χθες άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή τον  έσπρωξε αλλά πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Ενώ οι  δικηγόροι του κοριτσιού καταγγέλλουν ότι  «Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα “μη μιλάς” κι εξαφανίστηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών.

Τώρα απειλείται και η ίδια τους η ζωή?

Οι μαστροποί έχουν προστασία, τα θύματα όχι.

Δυστυχώς ο φόβος δεν άλλαξε πλευρά με ευθύνες της πολιτείας που έχει αναλάβει θεωρητικά την προστασία των παιδιών αλλά ουσιαστικά δεν θέλει να προστατευτούν. Το λιγότερο που όφειλε να κάνει η κ. Μιχαηλίδου ήταν να είχε παραιτηθεί.

Το ίδιο άλλωστε συνέβη και με τις δικηγόρους της κοπέλας στην Ηλιούπολη που δέχθηκαν διαδικτυακά επίθεση από τον ελεύθερο πλέον αστυνομικό-μαστροπό.

Οι κ. κ. Θεοδωρικάκος και Μιχαηλίδου έχουν αφήσει στο έλεος κυκλωμάτων και κακοποιητών τα παιδιά και τις γυναίκες.

Ούτε μια μέρα παραπάνω δεν πρέπει να μείνει η προστασία των πολιτών στα χέρια τους. Χρέος μας ως προοδευτικοί πολίτες, στις 21 Μαΐου να το αλλάξουμε αυτό.

Φωτεινή Κούβελα: SOS : Αγνοείται η προστασία των παιδιών.

«Από την στιγμή που η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου έδωσε δημόσια τον τόπο διαμονής της 12χρονης από τον Κολωνό, η κοπέλα  και η οικογένεια της κινδυνεύουν .

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 έχει αναλάβει την παιδική προστασία και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο εξέθεσε σε κίνδυνο δημοσιοποιώντας στοιχεία  της ανήλικης και του αδερφού της.

Χθες άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή τον  έσπρωξε αλλά πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Ενώ οι  δικηγόροι του κοριτσιού καταγγέλλουν ότι  «Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα “μη μιλάς” κι εξαφανίστηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών.
Τώρα απειλείται και η ίδια τους η ζωή?

Οι μαστροποί έχουν προστασία, τα θύματα όχι.

Δυστυχώς ο φόβος δεν άλλαξε πλευρά με ευθύνες της πολιτείας που έχει αναλάβει θεωρητικά την προστασία των παιδιών αλλά ουσιαστικά δεν θέλει να προστατευτούν. Το λιγότερο που όφειλε να κάνει η κ. Μιχαηλίδου ήταν να είχε παραιτηθεί.

Το ίδιο άλλωστε συνέβη και με τις δικηγόρους της κοπέλας στην Ηλιούπολη που δέχθηκαν διαδικτυακά επίθεση από τον ελεύθερο πλέον αστυνομικό-μαστροπό.

Οι κ. κ. Θεοδωρικάκος και Μιχαηλίδου έχουν αφήσει στο έλεος κυκλωμάτων και κακοποιητών τα παιδιά και τις γυναίκες.

Ούτε μια μέρα παραπάνω δεν πρέπει να μείνει η προστασία των πολιτών στα χέρια τους. Χρέος μας ως προοδευτικοί πολίτες, στις 21 Μαΐου να το αλλάξουμε αυτό».

ΜέΡΑ25: Δεν μπορεί ή δεν θέλει το Υπουργείο ΠροΠο να προστατεύσει ένα ανήλικο θύμα κυκλώματος παιδεραστίας;

«Πριν από λίγους μήνες, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του κόμματος Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή, σχετικά με την κατάσταση της 12χρονης κοπέλας από τον Κολωνό που βίωσε τον εφιάλτη συστηματικού βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, η Υφυπουργός Εργασίας κα Μιχαηλίδου έπραξε κάτι αδιανόητο: στοχοποίησε την κοπέλα «φωτογραφίζοντας» την και αποκαλύπτοντας σε ποιο σχολείο πηγαίνει μαζί με τον αδερφό της και που βρίσκεται!

Την ώρα δηλαδή που γινόταν μια τιτάνια προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία και ο τόπο διαμονής του παιδιού ώστε να προστατευθεί πάση θυσία η κοπέλα, ήρθε η κ. Μιχαηλίδου τον Γενάρη και χωρίς ουσιαστικά να απαντάει στην ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για την ανύπαρκτη στήριξη της Πολιτείας προς τη 12χρονη, έδωσε τα στοιχεία του κοριτσιού.
Η στάση αυτή της Υφυπουργού Εργασίας ήταν αδιανόητη και επικίνδυνη και για τον λόγο αυτό, το ΜέΡΑ25 είχε ζητήσει την άμεση παραίτηση της κας Μιχαηλίδου μετά από αυτό το τεράστιο και τραγικό ατόπημα της, κάτι το οποίο βεβαίως δεν έγινε δεκτό από τον κ. Μητσοτάκη.

Σήμερα, τρεις μήνες μετά, οι φόβοι μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και η κοπέλα έπεσε θύμα άγριας επίθεσης. Η κα Μιχαηλίδου είναι συνεργός σε αυτή την επίθεση, καθώς η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει και να προστατεύει τα θύματα, πολύ περισσότερο τα ανήλικα, αντί να τα εκθέτει σε περαιτέρω ανυπολόγιστους κινδύνους από αυτούς που αποδεικνύονται ανάξιοι των θέσεων ευθύνης τους.

Τεράστιες οι ευθύνες και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που, ενώ γνώριζε τη σοβαρότητα των απειλών που δεχόταν ήδη το παιδί και η οικογένεια, δεν προστάτευσε, ως όφειλε τη 12χρονη.

Πώς λέγεται, λοιπόν, το κράτος που διαθέτει χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς για να προστατεύουν τα συμφέροντα του κ. Βαρδινογιάννη και του κ. Λάτση, τα σπίτια πολιτικών και μεγαλοδημοσιογράφων, ακόμα και τον Μένιο Φουρθιώτη, αλλά δεν μπορεί να προστατεύσει ένα ανήλικο κορίτσι που έχει ήδη πέσει θύμα βιασμών και κακοποίησης και που το απειλεί ανοιχτά ένα κύκλωμα μαστροπείας; Μάλλον όχι επιτελικό, κ. Μητσοτάκη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)