to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 26.04.2013

Κοινωνία

Υποσιτίζονται 50 μαθητές σχολείων της Μεσσήνης

Στα παιδιά αυτά παρέχεται πρωινό με πρωτοβουλία του Σωματείου Εθελοντών


Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα της πείνας και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως υποσιτίζονται τουλάχιστον 50 μαθητές σχολείων της Μεσσήνης. 

Στα παιδιά αυτά παρέχεται πρωινό με πρωτοβουλία του Σωματείου Εθελοντών, οι οποίοι προσφέρουν καθημερινά φαγητό σε 87 άτομα κι εκτάκτως ενόψει του Πάσχα διανέμουν τσάντες με τρόφιμα σε 92 ακόμα περιπτώσεις οικογενειών ή μεμονωμένων ατόμων. 

Πεινάνε πολλά παιδιά…

Τουλάχιστον 50 είναι οι μαθητές σχολείων της Μεσσήνης που υποσιτίζονται, οι 20 εκ των οποίων φοιτούν στο ίδιο σχολείο, όπως διαπίστωσε το σωματείο κατά τη συνεργασία που είχε με τους διευθυντές δημοτικών και γυμνασίων. Από αυτά, το ένα από αυτά βρέθηκε από εκπαιδευτικό σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της πείνας. 

«Δεν ανεχτήκαμε να υπάρχουν παιδιά που πεινάνε» επεσήμανε μιλώντας στην «Ε» η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης Ντίνα Αντωνάκου. Εξήγησε πως οι εκπαιδευτικοί είχαν διαπιστώσει πως ορισμένα παιδιά είναι αδυνατισμένα και δεν έχουν κολατσιό στο σχολείο. Η διαπίστωση αυτή έγινε σε δημοτικά και γυμνάσια, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και μαθητές λυκείου που υποσιτίζονται καθώς τα παιδιά του λυκείου εκδηλώνονται πιο δύσκολα. Το σωματείο κατέγραψε αρχικά 30 μαθητές και απευθύνθηκε είτε στα κυλικεία των σχολείων είτε σε φούρνους της γειτονιάς καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες τους για πρωινό, διακριτικά.

Στη συνέχεια προέκυψαν οι 20 μαθητές συγκεκριμένου σχολείου, οι ανάγκες των οποίων καλύπτονται πλέον από προσφορές συσκευασμένων κυρίως προϊόντων από σούπερ μάρκετ της πόλης. 

«Αυτό σημαίνει πως και οι οικογένειες αυτών των παιδιών έχουν ανάγκη από στήριξη, όχι μόνο στις γιορτές, αλλά πιθανότατα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς», επισημαίνει η κ. Αντωνάκου. Όπως λέει, η δημοτική Αρχή γνωρίζει για το πλήθος των πολιτών που σιτίζουν οι εθελοντές, με εισφορές και προσφορές αποκλειστικά των ίδιων των εθελοντών κι ευαισθητοποιημένων πολιτών κι επιχειρηματιών. Από τη μεριά του δήμου πάντως, έχει παραχωρηθεί ο χώρος όπου στεγάζεται το σωματείο.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)