to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:04 | 30.01.2013

Κοινωνία

Υποσιτισμό ασθενών καταγγέλει η ΕΙΝΑΠ

Φαινόμενα υποσιτισμού των ασθενών σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά. Όπως ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Στάθης Τσούκαλος, για λόγους οικονομίας πολλά νοσοκομεία δεν προσφέρουν πια στους ασθενείς τους κρέας και κοτόπουλο


Περιορίζονται σε κατεψυγμένο ψάρι μία φορά την εβδομάδα επειδή πλέον οι διοικήσεις δεν έχουν τα απαραίτητα κονδύλια να αγοράσουν τα τρόφιμα.

Αποτέλεσμα είναι σε πολλές περιπτώσεις να δανείζονται πρώτες ύλες από γειτονικά νοσοκομεία για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς και να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μαγειρεία.

Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου, οι νοσοκομειακοί γιατροί αποκάλυψαν το μενού μίας εβδομάδας, που προέρχεται από μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, και το οποίο περιορίζεται σε κατεψυγμένο ψάρι χωρίς να περιέχει στους ασθενείς κρέας ή κοτόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλο, η κατάσταση είναι πλέον δραματική στο ΕΣΥ με τους ασθενείς να εξαντλούνται και εξαιτίας της λανθασμένης σίτισης να κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.


Και μια ιστορία όλο νόημα από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ενόψει της απεργίας, διά στόματος του ίδιου του προέδρου:

«Με επισκέφθηκε μία 57χρονη γυναίκα με γλαύκωμα. Από την εξέταση, διαπίστωσα ραγδαία επιδείνωση και τη ρώτησα γιατί δεν παίρνει τα φάρμακά της. Μου απάντησε ότι ακολουθεί παράλληλα θεραπεία για την πίεση, στην οποία είναι συνεπής». Οπως εξήγησε έχει δύο επιλογές: η πρώτη, είναι να μην πάρει τα φάρμακα για την πίεση και να πάθει αύριο εγκεφαλικό. Η δεύτερη, να μην πάρει τα φάρμακα για το γλαύκωμα και να τυφλωθεί σε τρία χρόνια».


Πηγή: thepressproject.gr


Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Ασθενείς παγωμένοι και πεινασμένοι!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)