to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου: Ένας ακροδεξιός με τη στήριξη της Ν.Δ.

Μια επίσκεψη στην προσωπική σελίδα του κ. Κακούρη στο Facebook θα ήταν αρκετή ώστε το δήθεν φιλελεύθερο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να «έκοβε» δίχως δεύτερη σκέψη μια τόσο προβληματική και προσβλητική για τους δημοκρατικούς μας θεσμούς υποψηφιότητα


Ήταν τέλη Φεβρουαρίου όταν η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ίλιον έκοβε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Παρόντες στην εκδήλωση και οι βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Εκεί, λοιπόν, και αφού ο πρόεδρος της οργάνωσης ανακοίνωνε περιχαρής πως το φλουρί είχε πέσει, όλως τυχαίως, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έγινε και η δεύτερη βαρυσήμαντη ανακοίνωση της εορταστικής βραδιάς.

Εκλεκτός της συντηρητικής παράταξης για τη διεκδίκηση της δημαρχίας στο Ίλιον θα ήταν ο κ. Αντώνης Κακούρης. Ανακοίνωση που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα, αγκαλιές, θερμές χειραψίες και την πολιτική ευχή του Γεράσιμου Γιακουμάτου που τόνισε πως «ο ίδιος συνυπογράφει την υποψηφιότητα Αντώνη Κακούρη, όπως και ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία κάνει το ίδιο» και έδωσε την υπόσχεση πως «θα δώσουμε ό,τι μπορούμε όλοι για να κάνουμε τον Αντώνη δήμαρχο». Και κάπως έτσι έκλεισε η βραδιά, βρίσκοντας άπαντες ευχαριστημένους με την επισημοποίηση της υποψηφιότητας ενός προσώπου εμποτισμένου με ό,τι πιο ακραίο, ό,τι πιο σκοταδιστικό, ότι πιο ξενοφοβικό και ό,τι πιο φασιστικό κυκλοφορεί στη δημόσια σφαίρα του Διαδικτύου.

Μια επίσκεψη στην προσωπική σελίδα του κ. Κακούρη στο Facebook θα ήταν αρκετή ώστε το δήθεν φιλελεύθερο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να «έκοβε» δίχως δεύτερη σκέψη μια τόσο προβληματική και προσβλητική για τους δημοκρατικούς μας θεσμούς υποψηφιότητα. Μια υποψηφιότητα σημαδεμένη με ιντερνετικά σχόλια του κ. Κακούρη όπως το «άντε και στα δικά μας - λέτε να ακούσουμε δημοτικά κανένα πρωί» με αφορμή την είδηση για πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016 ή τις αναπαραγωγές υμνητικών σχολίων για τον Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ και τον Ιωάννη Μεταξά από ιστοσελίδες όπως «Βασιλόφρονες Ελλάδος» και «Ελληνική Περπατησιά» των οποίων ο εκλεκτός της Ν.Δ. είναι μέλος.

Συνεχίζοντας την επίσκεψη στο Facebook του κ. Κακούρη, θα συναντήσει κανείς αναδημοσιεύσεις άρθρων από φιλοχουντικές ιστοσελίδες στις οποίες παρουσιάζεται ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας ως προδότης της Κύπρου και ο Μακάριος ως ένας «σατανοπαπάς ομοφυλόφιλος». Όσον αφορά την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας, ο υποψήφιος δήμαρχος της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρος με την αναπαραγωγή συνθημάτων όπως «ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ ΠΟΥΣΤ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ», ενώ στις δημόσιες ανταλαγές μηνυμάτων με φίλους και ομοϊδεάτες του κάνει συχνές αναφορές σε ερπύστριες και τανκς.

Τίποτε από όλα αυτά, όμως, δεν κρίθηκε επιλήψιμο για τη Νέα Δημοκρατία, αφού τόσο σε επίπεδο Τοπικής Οργάνωσης όσο και σε κεντρικό επίπεδο κανείς δεν έφερε αντίρρηση στη στήριξη ενός υποψηφίου με ακροδεξιά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά, με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο μάλιστα να δηλώνει στις 25 Φεβρουαρίου πως ο συγκεκριμένος υποψήφιος έχει την απόλυτη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενός υποψηφίου που μετά το χρίσμα δεν ένιωσε καν την ανάγκη να «σβήσει» τις διαδικτυακές του ακρότητες, γεγονός που δείχνει και τη βαθιά του πίστη στις συγκεκριμένες ιδέες και απόψεις, για τις οποίες είναι μάλλον υπερήφανος, αφού ακόμη κοσμούν τη σελίδα του οι απαξιωτικές εκφράσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους υπόλοιπους «πηλιογούσηδες» και «αλήτες, προδότες, πολιτικούς» που κατάφεραν σήμερα «όσα δεν κατάφεραν με τα όπλα το 1944-1949».

Ας τον χαίρονται λοιπόν εκεί στη Νέα Δημοκρατία κι ας τον καμαρώνουν αφού κατάφεραν να τον «κλέψουν» από την αγκαλιά της Χ.Α., καθώς στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2015 ο κ. Κακούρης, που σήμερα δεν χάνει ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη, δεν έκρυβε τη συμπάθειά του στο πρόσωπο του τότε υποψηφίου της Χ.Α. Ηλία Παναγιώταρου.

Ο εκλεκτός της Ν.Δ. για τον Δήμο του Ιλίου Αντ. Κακούρης μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και φίλο του, όπως λέει ο ίδιος ο Γεωργιάδης σε tweet 

Το ακραία ρατσιστικό και ακροδεξιό προφίλ του Αντ. Κακούρη μέσα από τα ποσταρίσματα στη σελίδα του στο Facebook. Προφανώς στην Πειραιώς δεν φαίνεται να ενοχλούνται για τις απόψεις του θαυμαστή του Μεταξά και της χούντας, ο οποίος στις εκλογές του 2015 δεν έκρυβε τη συμπάθειά του για τον Ηλία Παναγιώταρο και τη Χρυσή Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)