to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 16.06.2019

Διεθνή

Υποψήφιος διάδοχος της Μέι δεν αποκλείει ένα Brexit χωρίς συμφωνία με κλειστή τη Βουλή

Ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο πρώην υπουργός Brexit και επίδοξος διάδοχος της Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία, δήλωσε σήμερα ότι είναι «πολύ απίθανο» να ανασταλεί η λειτουργία του κοινοβουλίου με αφορμή το "διαζύγιο" από την ΕΕ, όμως αρνήθηκε να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Ο Ράαμπ έχει επικριθεί δριμύτατα επειδή πρόσφατα πρότεινε την αναστολή λειτουργίας της Βουλής των Κοινοτήτων για να ξεπεραστεί η αντίθεσή των βουλευτών απέναντι σε μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής των Εργατικών και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Brexit Χίλαρι Μπεν χαρακτήρισε "σκανδαλώδη" την πρόταση αυτή, τονίζοντας ότι πιθανότατα δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. "Θα ήταν σκανδαλώδες (...) επί της ουσίας να κλείσουν τις πόρτες της Βουλής των Κοινοτήτων ώστε να μην συνεδριάζουν οι βουλευτές και να μην εκφράζουν άποψη (...) Απλώς δεν νομίζω ότι θα συμβεί", είπε.

"Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που θα θέλαμε να κάνουμε και νομίζω ότι είναι πολύ απίθανο... Αυτό που είναι πραγματικά σκανδαλώδες είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να σαμποτάρουν τη βούληση του λαού και να μην τηρήσουν τις υποσχέσεις τους", απάντησε ο Ράαμπ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

"Ο λόγος για τον οποίο δεν αποκλείω πράγματα είναι επειδή έχω πείρα στις διαπραγματεύσεις. Το μεγάλο λάθος που κάναμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις ήταν που βγάλαμε από το τραπέζι την πιθανότητα αποχώρησης χωρίς συμφωνία. Και όταν αρχίζουμε να αποκλείουμε πράγματα, απλώς αποδυναμώνουμε τις πιθανότητες να πετύχουμε μια συμφωνία", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

tags: brexit

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)