to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:59 | 16.09.2015

Πολιτική

Υποψήφιοι βουλευτές Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα γενιά να σταθεί στο πλάι της πρώτης αριστερής κυβέρνησης

Σε κείμενό τους τονίζουν μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα να μην κλείσει η προοπτική που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και οι αγώνες ενάντια στη λιτότητα να συνεχιστούν


Οι υποψήφιοι βουλευτές μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο με το οποίο καλούν τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Στο κείμενο τονίζουν μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα να μην κλείσει η προοπτική που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και οι αγώνες ενάντια στη λιτότητα να συνεχιστούν.

Αναλυτικά το κείμενο:

Η ιστορία της αριστεράς είναι γεμάτη διασπάσεις, συγκρούσεις, λίγες νίκες, πολλές ήττες, κυρίως όμως αγώνες. Σε μία περίοδο όπου οι βεβαιότητες των μεγάλων σχεδίων καταρρέουν, η συζήτηση αλλάζει ρώτα και τα διλήμματα που τίθενται είναι αμείλικτα όσο αμείλικτη είναι και η ίδια η σύγκρουση. Να μείνεις στον αγώνα ή να γυρίσεις την πλάτη σε όσα εξελίσσονται σε χρόνο ενεστώτα, από τις 25 Γενάρη και ύστερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Να αναζητήσεις την ασφάλεια της απόδρασης από ένα συσχετισμό ή να προσπαθήσεις να τον αλλάξεις και να τον μετατοπίσεις προς όφελος του κόσμου της εργασίας. Να σφίξεις τα δόντια, να κάνεις την αυτοκριτική σου και να χαράξεις νέους χρόνους και εποχές.

Το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση δεν αποτελεί ούτε πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αριστερό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. Η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αποτελεί ένα στυγνό εκβιασμό, ένα πραξικόπημα των νεοφιλελεύθερων ελίτ απέναντι στην πρώτη αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης στον 21ο Αιώνα. Ένα πραξικόπημα που δεν στοχεύει μόνο στον στραγγαλισμό όσων αγωνίζονται στην Ελλάδα ενάντια στη λιτότητα, αλλά στοχεύει να «συνετίσει» και τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης που σηκώνουν κεφάλι απέναντι στον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο. Το «This is a coup» ήταν η κραυγή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη που στάθηκαν αλληλέγγυοι στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ανοίξει δρόμο στη δημοκρατία.

Είναι δεδομένο πως η πρώτη αριστερή κυβέρνηση με τον λαό στο πλάι της, επτά μήνες, έδωσε έναν μεγαλειώδη αγώνα απέναντι σε αυτούς που θέλουν τον τόπο μας αποικία χρέους και το λαό μας με το κεφάλι σκυμμένο. Έδωσε ελπίδα και ζωντάνια σε χιλιάδες φτωχούς, άνεργους, σε όλους εκείνους που οδηγήθηκαν σε απόγνωση από τις πολιτικές επιλογές των πέντε προηγούμενων χρόνων, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Και για αυτό το λόγο δεν μπορούμε παρά να αγωνιστούμε ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει την αυτοδυναμία, να αφήσει στο παρελθόν το παλιό πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα και να αναδείξει νέους δρόμους ελπίδας για τη κοινωνική πλειοψηφία. Το μένος που δείχνουν για μια ακόμη φορά οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο, επιβεβαιώνει ότι το πολιτικό συμπέρασμα περί «συμφιλίωσης» του ΣΥΡΙΖΑ με τον ταξικό εχθρό πόρρω απέχει ακόμα από την πραγματικότητα. Με αυτό το δεδομένο, ακόμα και αν οι στιγμές είναι δύσκολες, μια τέτοια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κρατά όρθια την Αριστερά και την προοπτική της νίκης των λαϊκών τάξεων. Τα σενάρια συγκυβέρνησης με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) δεν μας αφορούν και πρέπει να αποφευχθούν γιατί ισοδυναμούν με την οριστική ήττα και την ταφόπλακα του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ και της υπόθεσης της Αριστεράς.

Σε λίγες μέρες θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη. Τα ερωτήματα αμείλικτα. Φίλοι και εχθροί προσπαθούν να μας πείσουν ότι “τι Τσίπρας, τι Μεϊμαράκης”. Αυτό όμως που διακυβεύεται είναι- εκτός των άλλων- η παλινόρθωση ή όχι του παλιού πολιτικού συστήματος. Μια επιστροφή που θα σημάνει ρεβανσισμό εμφυλιακού τύπου, μια επιχείρηση γκρεμίσματος των όσων μέχρι σήμερα χτίσαμε. Ιθαγένεια, προσφυγικό, σύμφωνο συμβίωσης, άσυλο και δημοκρατία στα πανεπιστήμια, εκπαίδευση, προστασία των αδυνάμων. Δεν θα αφήσουμε η ανάσα αξιοπρέπειας και δημοκρατίας που πήραμε τους τελευταίους μήνες, μέσα σε κατά τα άλλα ασφυκτικές συνθήκες, να μετατραπεί σε οριστικό πνιγμό. Μια ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με λαϊκή υποστήριξη και χώρο για τα κινήματα να αναπνεύσουν, θα ανοίξει τον δρόμο για την απεμπλοκή από τα μνημόνια και την χάραξη ενός νέου δρόμου, παραγωγικής ανασυγκρότησης, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας.

Οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη αποτελούν μία εκλογική μάχη πολύ πιο κρίσιμη από τις εκλογές της 25ης Γενάρη. Όσο η σύγκρουση με τον αντίπαλό κρατά μας δίνεται χώρος και χρόνος για να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγηθήκαμε. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές αποτελεί μονόδρομο για την αριστερά εάν αυτή θέλει να συνεχίσει να υπάρχει, εάν θέλει να χαράξει μία εκ νέου στρατηγική που θα συγκρούεται με τις επιταγές των δυνάμεων του κεφαλαίου εντός και εκτός χώρας. Μόνο εμείς μπορούμε να βρούμε τη λύση, γιατί το μνημόνιο δεν έγινε το πρόγραμμά μας, γιατί οι αγώνες μας δεν διαγράφονται σε ένα βράδυ, γιατί δεν κοιμηθήκαμε αριστεροί και ξυπνήσαμε δεξιοί, γιατί σε αυτή τη μικρή γωνιά του κόσμου, ένας μικρός λαός σήκωσε ανάστημα απέναντι στους δυνάστες του, γιατί το 62% του ελληνικού λαού αμφισβητεί τους μονόδρομους και διεκδικεί να ζήσει, αναζητώντας την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του.

Ως μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουμε να δώσουμε αυτή την ύστατη μάχη για να κρατήσουμε το όνειρο ζωντανό. Θα παλέψουμε για να μην κλείσει η αριστερή παρένθεση, για να μην σβήσουμε δια παντός την προοπτική που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για την Ελληνική Αριστερά και τον λαό μας αλλά για την Ευρωπαϊκή και διεθνή Αριστερά και τους φτωχούς όλου του κόσμου. Όλους εκείνους και εκείνες που βγήκαν στις πλατείες τους με Ελληνικές σημαίες, που δήλωσαν την συμπαράσταση τους στην ελληνική Κυβέρνηση και τον λαό στην άνιση και σκληρή μάχη που επέλεξαν να δώσουν. Επιλέγουμε να παλέψουμε το παλιό κατεστημένο, να φωτίσουμε το σκοτάδι, συνεχίζοντας το τραγούδι της αντίστασης και της ανατροπής μαζί με μαζί με τον εργαζόμενο λαό, τους άνεργους, τους νέους επιστήμονες, τους νέους που μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Καλούμε τη νέα γενιά να σταθεί στο πλάι της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, να μην επιτρέψει την παλινόρθωση του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού. Να ανοίξει δρόμο στην ελπίδα μέσα από τους αγώνες της για ένα καλύτερο κόσμο.

Θοδωρής Κατωπόδης
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Σοφία Μανδηλαρά
Υποψήφια Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α΄Αθήνας

Χρύσα Πάντου
Υποψήφια Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β΄Αθήνας

Σπύρος Ραπανάκης
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β΄Πειραιά

Νίκος Τρευλάκης
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ηρακλείου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)