to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

(Υπο)νόμος και Τάξη

Η επιχείρηση «Πασιονάρια της κατσαρόλας και Μαντώ Μαυρογένους του προσφάτου κομμωτηρίου» που οργάνωσε η ΝΔ μετά την μήνυση στη Σοφία Ζαχαράκη, πέρα από την κωμική της πλευρά έχει και την πολύ σοβαρή της.


Του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανακοίνωσή του μίλησε για προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής επειδή ένας ιδιώτης (η αφεντιά μου) έκανε μήνυση στην εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος που όχι μόνο συκοφάντησε τον πολίτη αλλά επέμενε να τον συκοφαντεί ακόμη και όταν την ενημέρωσε πως όσα έλεγε δεν ισχύουν και θα έχει επιπτώσεις.Η αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νομιμότητα μοιάζει με ξεχειλωμένο λάστιχο σε βρώμικο σώβρακο. Πότε τραβάει από τη μία πότε από την άλλη αφήνοντας ακάλυπτα όσα πρέπει να καλύπτει.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ είναι της νομιμότητας όταν πρόκειται για τα Εξάρχεια ή το Ρουβίκωνα, αλλά της μη τήρησης των νόμων όταν πρόκειται για τα δικά του και συμφέροντα. Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση δίνει πολιτικό υπόβαθρο στην αυτονόητη κίνηση της Αστυνομίας να αναζητήσει την κυρία Ζαχαράκη μετά από τη μήνυσή μου. Δηλαδή αν η Αστυνομία δεν το έκανε, αν οι αστυνομικοί έκαναν παράβαση καθήκοντος, τότε θα ήταν η Αστυνομία που μάλλον επιθυμεί. Προχώρησε όμως και άλλο. Τηλεφώνησε στην Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη αποδίδοντάς της το ρόλο αυτού που πρέπει να παρέμβει στη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία.

Είναι εμφανές πως το σκηνικό του ηρωικού ταμπουρώματος στήθηκε ανεπιτυχώς πρωτίστως για να φύγει η κουβέντα από το βασικό θέμα που δεν είναι η νομική αντιπαράθεση ιδιώτη με την κυρία Ζαχαράκη, αλλά η σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με τους καταδικασμένους Φλώρους. Αποκάλυψε όμως τη θεσμική εκτροπή του Μητσοτάκη και πώς εννοεί την απόδοση Δικαιοσύνης και το κράτος Δικαίου. Ο Μητσοτάκης δεν κινείται από την προσπάθεια να προστατεύσει τον δικό του άνθρωπο, αλλά από την πίστη πως η Δικαιοσύνη και το κράτος είναι παραμάγαζό τους και πρέπει να λειτουργούν κατά πώς θέλουν και επιτρέπουν. Την αντίληψη για τη Δικαιοσύνηεξέφρασε ο Κ. Κυρανάκης, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μιλώντας στην εκπομπή του Σ. Κοτρώτσου όπου υποστήριξε πως οι αθωώσεις μου στο Εφετείο ήταν γιατί κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Με λίγα λόγια με καταδίκασε το Πρωτοδικείο επί ΝΔ, γιατί κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και με αθώωσε επί ΣΥΡΙΖΑ. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι λέει η λαλίστατη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την άποψη που εκφράζει η ΝΔ, πως οι δικαστές είναι υποχείρια των κυβερνήσεων. Αναμένω ανακοίνωση για αυτό το ό,τι πιο προσβλητικό έχει ακουστεί για τους ανθρώπους της Δικαιοσύνης.

Για να καταλήξω. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να εντάξει την άσκηση των δικαιωμάτων μου σε ένα πλαίσιο ποινικοποίησης της πολιτικής. Η αλήθεια όμως είναι πως συμβαίνει το αντίθετο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να πολιτικοποιήσει τις ποινικές συμπεριφορές.

1. Εμποδίζει τη Δικαιοσύνη να αποδοθεί στην περίπτωση της Ζαχαράκη, μιας κοινής και αυταπόδεικτης συκοφαντίας, δίνοντας πολιτική κάλυψη.

2. Έδωσε πλήρη πολιτική κάλυψη στο Νίκο Γεωργιάδη ο οποίος έχει κατηγορηθεί από ξένες Αρχές για συμμετοχή σε σκάνδαλο ασέλγειας ανηλίκων.

3. Κάλυψε πολιτικά τον Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη ενώ έχει και άνευ παραδοχή φοροδιαφυγής πληρώνοντας εκατομμύρια στο ελληνικό Δημόσιο

3. Βάφτισε πολιτική δίωξη την έρευνα της Βουλής για το Πόθεν Έσχες του

4. Βάφτισε άνανδρη πολιτική δίωξη την έρευνα και τα δημοσιεύματα για τη σχέση της συζύγου του με ένα διεθνές σκάνδαλο, αυτό των Paradise Papers και των offshore.

5. Βάφτισε πολιτική δίωξη την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ και όσα έχουν αποκαλυφθεί για τον Άδωνη Γεωργιάδη.

6. Βάφτισε πολιτική δίωξη την έρευνα για τη Novartis που αφορά πολιτικά πρόσωπα.

7. Απέδωσε σε πολιτική σκοπιμότητα την αποκάλυψη των σχέσεών του με το Φρουζή.

8. Εμφανίζει ως πολιτική σκοπιμότητα όσα προκύπτουν από δικαστικές έρευνες και αφορούν τον ανιψιό και σύμβουλό του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί πως είναι το κράτος και οι εξουσίες του, που πρέπει να του επιστραφούν. Η παράδοση της ΝΔ στο υγρό, βρώμικο υπόγειο της ακροδεξιάς στην πολυκατοικία της δεξιάς, απελευθέρωσε καλυμμένες και καταπιεσμένες πεποιθήσεις. Από τη βρώμικη υγρασία άνθισαν τα σαπρόφυτα.Οι λειτουργίες του κράτους, οι νόμοι, οι εξουσίες είναι γι αυτούς τους νεοεθνικόφρονες ενώ για τους παρίες της Αριστεράς και τις παραφυάδες τους αρμόζει κάθε τιμωρία. Το είπε άλλωστε ο Βορίδης πως ο Μητσοτάκης πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα για να απαγορευτεί η πρόσβαση της Αριστεράς στην εξουσία. Οι θεωρίες περί φιλελευθερισμού και εξευρωπαϊσμού αφέθηκαν στα ντουλάπια σαν τις στολές της μεταμφίεσης για τις απόκριες και η ΝΔ δείχνει το πρόσωπο που θέλει να έχει. Ένα πλέγμα όπου οι ίδιοι είναι ιδιοκτήτες του κράτους, οι καλοί επιχειρηματίες συνδέονται με Φλώρους, οι αρχηγοί κομμάτων κυκλοφορούν με ελικόπτερα κάνοντας πτήσεις συμφερόντων και οι νόμοι γίνονται για τους άλλους. Στα δε αυτόφωρα θα συλλαμβάνονται μόνο οι ανεπιθύμητοι. Και εάν δεν αρέσει ο νόμος, υπάρχει και ο υπόνομος. Με λίγα λόγια, Υπό(νομος) και τάξη.

ΥΓ 1: Επιμένω πως το αυτόφωρο πρέπει να καταργηθεί για τη συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου. Επίσης να καταργηθούν οι τυποκτόνοι νόμοι και να ισχύει αυτόματα πως αν άτομο με ασυλία μηνύει πολίτη, αυτομάτως αίρεται η ασυλία του απέναντι στον πολίτη που μήνυσε για να υπάρχει ισονομία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έκανα χρήση του νόμου για να αποδείξω την μικρότητά τους. Αυτοί με μηνύουν και εγώ εμφανίζομαι για να συλληφθώ αλλά οι ίδιοι κρύβονται.

ΥΓ 2: Θα ακολουθήσουν αγωγές εναντίον της ΝΔ,του Άδωνη Γεωργιάδη και του Κ. Κυρανάκη για όσα εξυβριστικά και συκοφαντικά έχουν διατυπώσει επισήμως εναντίον μου. Πολλές. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)