to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο

Χωρίς αμφιβολία είναι πάρα πολλοί αυτοί που θα ήθελαν να πέσει η κυβέρνηση. Πρώτα απ' όλα, είναι αυτοί που εμπλέκονται σε υπό διερεύνηση σκάνδαλα...


Χωρίς αμφιβολία είναι πάρα πολλοί αυτοί που θα ήθελαν να πέσει η κυβέρνηση. Πρώτα απ' όλα, είναι αυτοί που εμπλέκονται σε υπό διερεύνηση σκάνδαλα: όπως η Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα θαλασσοδάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Δεύτερον, είναι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν για πράγματα που μέχρι σήμερα τους είχαν παραχωρηθεί τσάμπα, προς βλάβη του δημοσίου συμφέροντος.

Τρίτον, όλο το σύστημα της παλιάς διαπλοκής, που ελπίζει σε μια παλινόρθωση, προκειμένου να αποκαταστήσει τα προνόμια, την εξουσία και τα οφέλη του. Και τέταρτον, όλοι αυτοί που δεν έχουν χωνέψει την έξοδο από τα Μνημόνια. Που ανατριχιάζουν με κάθε ιδέα αναδιανομής υπέρ των αδύναμων και επιθυμούν τη διαιώνιση της λιτότητας για τους πολλούς, ώστε να ωφεληθούν οι λίγοι.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία ζητάει εκλογές από το 2016.

Τώρα επείγεται ακόμα περισσότερο. Κάθε μέρα που περνάει, από τον Αύγουστο και μετά, δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να υλοποιεί το μεταμνημονιακό της πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που στηρίζει τη βάση της κοινωνίας, την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και τον κόσμο της εργασίας.

Αυτό δεν συμφέρει τη Ν.Δ., που ως βασικό πυρήνα του προγράμματός της έχει την ασυλία του μεγάλου πλούτου, τον εργασιακό Μεσαίωνα και το ασφαλιστικό Πινοσέτ. Γι' αυτό παίζει τα ρέστα της στη συμφωνία των Πρεσπών, επιλέγοντας μια χυδαία, ακροδεξιά, πατριδοκάπηλη, καιροσκοπική ρητορική.

Τόσον καιρό θα έπρεπε να έχουν καταλάβει ότι καμία κυβέρνηση δεν πέφτει μόνο και μόνο επειδή της το ζητάει η αντιπολίτευση. Αλλά μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχουν όλο τον καιρό να το συνειδητοποιήσουν.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)