to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:29 | 18.09.2018

Πολιτική

Υποκριτική η στάση της ΝΔ για τις συντάξεις, «δημιουργική ασάφεια» για τον ΕΝΦΙΑ (βίντεο)

Για τις συντάξεις, τον ΕΝΦΙΑ και την αντίδραση της Ν.Δ. στην ανάλυση δημοσιογράφου στην ΕΡΤ η πολιτική αντιπαράθεση στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.


Η Ν.Δ. έχει καταθέσει τροπολογία με την οποία ζητά την άρση των μέτρων και μετά οι ίδιοι αναρωτιόντουσαν εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδά τους αν μπορεί ο Τσίπρας να το κάνει. Λίγο ακόμα θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος, το θέμα θα ξεκαθαρίσει με την κατάθεση του προϋπολογισμού πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βέττας.

«Η Ν.Δ. να μην υποκρίνεται τον πατερούλη των συνταξιούχων, από τη στιγμή που έκανε δώδεκα με δεκατρείς περικοπές στις συντάξεις και φτάνοντας την ανεργία πάνω από το 27% το 2014 αποστράγγισε τα ασφαλιστικά ταμεία από εισφορές και διαλύοντας την  Επιθεώρηση Εργασίας αυξήθηκε το φαινόμενο τις εισφοροδιαφυγής. Επιπλέον να μην ξεχνά κανείς ότι τα αποθεματικά των ταμείων αποδεκατίστηκαν από τις μετοχές φούσκες και μετά με το PSI, όταν τα ασφαλιστικά ταμεία υποχρεώθηκαν να αγοράσουν ομόλογα που μετά αυτομάτως κουρεύτηκαν» είπε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ μιλώντας για τις συντάξεις.

Στα αποτελέσματα και την πειθώ βασίζεται η κυβέρνηση για να μην περικοπούν οι συντάξεις και τότε θα δούμε τι θα γίνει αν έρθει στη Βουλή η μη περικοπή των συντάξεων τι θα πράξει η Ν.Δ. πρόσθεσε.

Ταξική η αντιμετώπιση της κυβέρνησης στη μείωση του ΕΝΦΙΑ

«Ταξική η αντιμετώπιση της κυβέρνησης στον ΕΝΦΙΑ» υποστήριξε ο κ. Βέττας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να προστατέψει τη μικρή ιδιοκτησία. Δεν μιλάμε για οριζόντια μείωση όπως λέει η Ν.Δ. διότι αν αφαιρέσουμε από τη μεγάλη ιδιοκτησία εκεί το όφελος είναι υπερβολικά μεγάλο.

Ένας άνθρωπος με μεγάλη ακίνητη περιουσία και ένας με μικρή πρέπει οριζόντια να έχουν την ίδια μείωση στον ΕΝΦΙΑ και πόσο δίκαιο είναι αυτό ρώτησε ο κ. Βέττας απευθυνόμενος στη Ν.Δ. Το πολύ χρήμα είναι στους μεγάλους Δήμους της χώρας και εδώ είναι το «μεγάλο κόλπο» με τους εργολάβους πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δήμας είπε ότι αύξησε τον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση και παρά του ότι τον προκάλεσε ο κ. Βέττας δεν μπόρεσε να το υποστηρίξει. Για να ξεφύγει πέταξε την μπάλα στην Δημόσια Τηλεόραση και το σχόλιο του κ. Καψώχα που δεν άρεσε στη Ν.Δ. και καταγγέλλει από χθες όπου σταθεί και όπου βρεθεί την ελευθερία του τύπου που ανθεί στην ΕΡΤ.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει φανερώσει δείγματα που θίγουν τις ευαισθησίες του κάθε δημοκράτη πολίτη» είπε ο κ. Μοίρας υπενθυμίζοντας τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στο Politico ότι έχει αδρανοποιηθεί η απειλή της ακροδεξιάς και της Χ.Α. στην Ελλάδα σε σχέση με την αριστερή βία. Ο κομουνισμός εξισώνεται με το ναζισμό λέει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υπενθύμισε ο κ. Μοίρας, ενώ ανέφερε τα θλιβερά κρούσματα ακροδεξιών δηλώσεων από στελέχη της Ν.Δ. με πρόσφατο αυτό του στελέχους της Πάτρας για τον άγριο ξυλοδαρμού νεαρού αντιφασίστα μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)