to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:25 | 01.07.2019

Διεθνή

Υποκρισία οι ισχυρισμοί Πούτιν περί ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων δηλώνει ο Έλτον Τζον

Ο Σερ Έλτον Τζον απάντησε σε πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην οποία διατύπωσε απόψεις για την LGBTQ κοινότητα.


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Financial Times, χαρακτήρισε τον αριθμό κατηγοριών φύλων «υπερβολικό» και δήλωσε ότι δεν θέλει η LGBTQ κουλτούρα να «επισκιάσει» τη ρωσική ετεροφυλόφιλη κουλτούρα.

Σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλε προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο τραγουδιστής - τραγουδοποιός την περασμένη Παρασκευή ανέφερε: «Αναστατώθηκα έντονα, όταν διάβασα την πρόσφατη συνέντευξή σας στους Financial Times. Διαφωνώ έντονα με την άποψή σας ότι η προώθηση πολιτικών που αγκαλιάζουν την πολυπολιτισμική και σεξουαλική ποικιλομορφία είναι παρωχημένη στις κοινωνίες μας».

«Βρίσκω υποκρισία στο σχόλιό σας ότι θέλετε οι LGBTQ άνθρωποι να είναι ”ευτυχείς” και ότι “δεν έχουμε κανένα πρόβλημα σε αυτό”» αναφέρει ο Έλτον Τζον και σημειώνει ότι στη Ρωσία λογοκρίθηκε η πρόσφατη βιογραφική ταινία με θέμα τη ζωή του, «Rocketman». Κόπηκαν σκηνές ομοφυλοφιλικού σεξ και χρήσης ναρκωτικών. Στην πρεμιέρα της ταινίας στη Μόσχα, αφαιρέθηκε ακόμη και μια αναφορά στα παιδιά που ο Έλτον Τζον μεγαλώνει με τον σύντροφό του, Ντέιβιντ Φέρνις. «Αυτό μου φαίνεται σαν υποκρισία» τόνισε ο Άγγλος τραγουδιστής.

Ο διάσημος ερμηνευτής υπογράμμισε ότι είναι «περήφανος» που ζει σε ένα μέρος του κόσμου που αναγνωρίζει την αγάπη και τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. «Αυτό μας έφερε τόσο τρομερή άνεση και ευτυχία» ανέφερε ο Έλτον Τζον κλείνοντας την επιστολή του με τα hasthtags #LOVEISLOVE και #WORLDPRIDE.

Στη συνέντευξη ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφερόμενος στην LGBTQ κοινότητα ανέφερε: «Δεν προσπαθώ να προσβάλω κανέναν διότι έχουμε επικριθεί για την υποτιθέμενη ομοφοβία μας. Αλλά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα LGBTQ άτομα. Ο Θεός το απαγορεύει, αφήστε τους να ζουν όπως επιθυμούν».

«Αλλά κάποια πράγματα φαίνονται υπερβολικά σε μας και ισχυρίζονται τώρα ότι τα παιδιά μπορούν να παίξουν πέντε ή έξι ρόλους φύλου» πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήγησε τα σχόλιά του, λέγοντας: «Ας είναι όλοι ευτυχισμένοι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό. Αλλά αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί να επισκιάσει τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες εκατομμυρίων ανθρώπων που αποτελούν τον πυρήνα του πληθυσμού».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Έλτον Τζον θέτουν το ζήτημα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Το 2015, μετά από τηλεφώνημα - φάρσα που ο τραγουδιστής έλαβε από κάποιον που πίστευε ότι ήταν ο Πούτιν, συζήτησε για τη θέση των LGBTQ ατόμων και στη συνέχεια οι δυο τους μίλησαν πραγματικά στο τηλέφωνο, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Αν και ο Έλτον Τζον είχε προγραμματίσει να συναντηθεί προσωπικά με τον Πούτιν για να συζητήσουν το ζήτημα το 2016, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος στις ατζέντες τους, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Το υπουργείο πολιτισμού της Ρωσίας διέψευσε προηγουμένως ότι επέβαλε λογοκρισία στην ταινία «Rocketman», αλλά ανέφερε ότι οι ταινίες πρέπει να είναι εναρμονισμένες με νόμους για την «παιδεραστία, το εθνοτικό και θρησκευτικό μίσος και την πορνογραφία».

Η χώρα υιοθέτησε νόμο για την απαγόρευση της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» το 2013, προκαλώντας κριτική από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για διακρίσεις και ενθάρρυνση της ομοφοβίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)