to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 01.09.2022

Πολιτική

Υποκλοπές: Σε πανικό ο Γ. Οικονόμου, είδε «παραμόρφωση» των δηλώσεων Καραμανλή

Σε πανικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είδε «κύκλους» που παραμορφώνουν τα λόγια Καραμανλή και προσπάθησε να πείσει ότι δεν «άδειασε τον Μητσοτάκη» - Σε ποια ερώτηση για τον Καραμανλή δεν απάντησε o Γ. Οικονόμου


Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά την ομιλία κόλαφο του Κώστα Καραμανλή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή το σκάνδαλο υποκλοπών είναι σαφές πως έχει περιέλθει το Μαξίμου και αυτό εκδηλώθηκε και στο press room κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο Γιάννης Οικονόμου προσπάθησε ανεπιτυχώς να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα με εμφανή δυσκολία να απαντήσει στις ερωτήσεις για το «χαστούκι» Καραμανλή που έπεφταν βροχή.

Ο Γιάννης Οικονόμου αρνήθηκε ότι πρόκειται για «άδειασμα Μητσοτάκη», ενώ είδε και ...σύμπνοια απόψεων μεταξύ Καραμανλή και Μαξίμου. «Κανένα άδειασμα» ανέφερε, ο «Κώστας Καραμανλής κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση». Το «καμία σκιά», με το «άπλετο φως» είναι το ίδιο, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια ο Γιάννης Οικονόμου προσπάθησε να ερμηνεύσει όπως βολεύει το Μαξίμου τον Κώστα Καραμανλή, ισχυριζόμενος πως ο πρώην πρωθυπουργός «ξεκαθάρισε πως είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την παραμικρή ευθύνη για την υπόθεση αυτή».

«Συμφωνούμε όλοι πως θέλουμε να δούμε τι έγινε και να πάρουμε απαντήσεις», επέμεινε και κατηγόρησε κύκλους για «απελπισμένη προσπάθεια να  παραμορφώσουν τις δηλώσεις Καραμανλή» λέγοντας πως «είναι οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιοι κύκλοι που του επιφύλασσαν τη γνωστή κριτική όλο το προηγούμενο διάστημα».

Στη λογική μόνο το Μαξίμου κατέχει την αλήθεια και κανείς άλλος δεν κατάλαβε τα λόγια του Κώστα Καραμανλή, ο Γιάννης Οικονόμου κλήθηκε να απαντήσει γιατί είδε σήμερα σύμπνοια Καραμανλή αφού χτες κυβερνητικοί κύκλοι έσπευσαν αμήχανα να πείσουν πως τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός εφαρμόζονται ήδη.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν είπε «τίποτα διαφορετικό από ότι λέει η κυβέρνηση» υποστήριξε ανερυθρίαστα ο Γ. Οικονόμου. «Καμία σκιά» δεν θα μείνει «θα αξιοποιήσουμε τους νόμους και το Σύνταγμα για να φτάσουμε στην άκρη του νήματος» είπε.

Ερωτηθείς για τον αν υπήρξε επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό είτε με το περιβάλλον του απάντησε πως «δεν γνωρίζει».

Σε ποια ερώτηση για τον Καραμανλή δεν απάντησε o Γ. Οικονόμου

Ο λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος που έκανε υποδείξεις για το πώς πρέπει να «διαβάσουμε» την ομιλία Καραμανλή, κατά την οποία δεν χαρίστηκε για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τα δημοσιεύματα μερίδας του φιλοκυβερνητικού Τύπου, που επέκριναν τον Κώστα Καραμανλή και την ομιλία του χαρακτηρίζοντάς τον «φιλορώσο» και με «φιλορωσικά αισθήματα», συνδέοντάς τον με τις αναφορές Μητσοτάκη σε εξωτερικούς εχθρούς και στον Πούτιν που επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του.

Η επίμαχη ερώτηση στο 25'37''

Ο Γιάννης Οικονόμου την πρώτη φορά που ρωτήθηκε αρκέστηκε να πει ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο καθώς ήταν πολύ σαφής στο σχόλιό του για την ομιλία Καραμανλή. Ο δημοσιογράφος επανήλθε λέγοντάς του: «ούτε για τα δημοσιεύματα που του αποδίδουν φιλορωσικό χαρακτήρα;».

Και τη δεύτερη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι στο σχόλιό του καθώς  ο Κώστας Καραμανλής έχει σταθερές απόψεις για την παράταξη και την πατρίδα και για τον σαφή προσανατολισμό για την πατρίδα στο διεθνές γίγνεσθαι.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)