to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:34 | 23.11.2022

Πολιτική

Υποκλοπές και παιδική κακοποίηση συζητήθηκαν στην εκδήλωση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργάνωσε την Τρίτη (22 Νοεμβρίου 2022) συζήτηση σε απευθείας μετάδοση από το στούντιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο εν μέσω της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε απευθείας μετάδοση μέσω Facebook και YouTube με την παρουσία του Δημήτρη Παπαδημούλη και του Κώστα Αρβανίτη.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης για το κρίσιμο ζήτημα των υποκλοπών τόνισε πως σε συνέχεια της επίσκεψης της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA στην Αθήνα, το Ευρωκοινοβούλιο δεν θα αφήσει το θέμα των παρακολουθήσεων και πως ο αρχικοριός είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως τόνισε «η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει κάνει αυτό που έκανε με την Χρυσή Αυγή. Πρέπει να γίνει ενοποίηση των δικογραφιών, ανάθεση σε κορυφαίο δικαστικό λειτουργό ταχεία εκκαθάριση της υπόθεσης και να κληθούν τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν». Στη συνέχεια είπε ότι «υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το παράνομο λογισμικό Predator λειτουργούσε σε πλήρη συνέργεια με την ΕΥΠ σε κτίριο της ΕΥΠ, με υπαλλήλους της ΕΥΠ που τους εκπαίδευαν Ισραηλινοί και συνεργάζονταν με υπαλλήλους του κ. Λαβράνου». Ο Κώστας Αρβανίτης για το ίδιο θέμα ανέφερε πως το ρεπορτάζ του Inside Story αποκάλυψε ότι οι σχέσεις της Intellexa με το Ελληνικό Δημόσιο ξεκίνησαν από την περίοδο των εκλογών του 2019. Όπως επισήμανε «η Ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει να ελέγξει την πορεία του χρήματος (από πού έφυγαν και πού πήγαν τα χρήματα). Τα ζητήματα είναι ποινικά και όχι μόνο πολιτικά». Το Ευρωκοινοβούλιο θα θέσει το ερώτημα γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδίωξε να γίνει επικεφαλής της ΕΥΠ. Ανέφερε επίσης ότι η επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου θα επισκεφτεί τη χώρα μας τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου για ζητήματα που αφορούν το Κράτους Δικαίου και τη δολοφονία Καραιβάζ.

Η συζήτηση στη συνέχεια πέρασε στο αιματοβαμμένο Μουντιάλ του Κατάρ που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες. Ο Δ. Παπαδημούλης υπογράμμισε χαρακτηριστικά τα εξής: «Το Κατάρ κίνησε ουρανό και γη για να πάρει αυτή τη διοργάνωση, με μπόλικη διαφθορά. Θέλουμε να πέσει φως σε αυτά που θέλουν οι αρχές του Κατάρ και της FIFA να κρύψουν, όπως είναι οι χιλιάδες νεκροί εργάτες. Η Εύα Καϊλή είπε μάλιστα ότι το Κατάρ είναι χώρα που σέβεται ιδιαίτερα τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Κ. Αρβανίτης πρόσθεσε: «Η περίπτωση του Κατάρ είναι ξεχωριστή και εγκληματική. Έχουμε δουλεία, όχι απλά κακές συνθήκες εργασίας». Επίσης ανέφερε ότι αποτελεί νίκη της Αριστεράς και νίκη των προοδευτικών Ευρωβουλευτών το ότι θα έχουμε ψήφισμα για το Κατάρ».

Το τελευταίο κομμάτι της συζήτησης πέρασε στο θέμα της επικαιρότητας που αφορά στις αποκαλύψεις σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου και την κακοποίηση των παιδιών. Ο Δ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι έχουν προκαλέσει σοκ οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου. Ζήτησε την ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης από την Δικαιοσύνη ενώ τόνισε ότι η φροντίδα των παιδιών θα πρέπει να είναι αρμοδιότητα του κράτους. Επίσης σημείωσε ότι αν όσα καταγγέλλονται είναι αλήθεια θα ζητήσει από το Ευρωκοινοβούλιο να αφαιρεθεί το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη από την Κιβωτό του Κόσμου. Συνέχισε λέγοντας πως «πρέπει να υπάρξει αποϊδρυματοποίηση, αλλά με κανόνες και ελέγχους» και σχολίασε ότι τους ίδιους ανθρώπους που τους έπιασε κοινωνική ευαισθησία με την Κιβωτό, φρόντισαν ώστε να πέσει στα μαλακά ο Λιγνάδης».

Ο Κ. Αρβανίτης  πρόσθεσε πως «όταν αναθέτεις σε ΜΚΟ και ιδιώτες την πρόνοια των παιδιών τότε αυτό είναι το πρώτο λάθος. Το δεύτερο είναι ότι χρειάζονται αυστηροί έλεγχοι». Ανέφερε ακόμη ότι τέτοια θέματα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής γιατί οι άνθρωποι δεν πρέπει να αποτελούν αναλώσιμο τηλεοπτικό προϊόν. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι πρέπει να μειωθεί η παιδική φτώχεια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη και στην Ελλάδα και πως οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση».

Οι Ευρωβουλευτές κατέληξαν ότι η Ελλάδα είναι 27η στις 27 χώρες της ΕΕ στην ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης και τόνισαν ότι δεν αξίζει σε αυτή τη χώρα αυτή η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι πρωθυπουργός.

Τη συζήτηση συντόνισε και παρουσίασε η Γιάννα Παπαδάκου.

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση εδώ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)