to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Υποκλοπές έως κατασκοπεία!

Εκτός όμως από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που κρύβεται, και κανείς από τους επισήμως εμπλεκόμενους στη λειτουργία της ΕΥΠ δεν τόλμησε να απαντήσει


Υπάρχει δημοκρατική χώρα στην Ευρώπη όπου θα μπορούσε να συμβεί αυτό που συμβαίνει εδώ, με υποκλοπές συνομιλιών με ευθύνη του πρωθυπουργού, που, έπειτα από τους θεωρούμενους πολιτικούς του αντιπάλους και τον υπουργό των Εξωτερικών, παρακολουθούσε ακόμα και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Και, κυρίως, να αποκαλύπτονται όλα αυτά, αλλά να θεωρούνται και να αντιμετωπίζονται ως ζητήματα δευτερεύουσας σημασίας;


Η παρακολούθηση των στρατηγών μιας χώρας υπάγεται στην κατηγορία της κατασκοπείας. Κι αυτό αφορά όλους τους συνομιλητές, στους οποίους περιλαμβάνονται και ΝΑΤΟϊκοί αξιωματούχοι! Και το τραγικό είναι ότι όλες αυτές οι πληροφορίες διέρρεαν και στους ιδιώτες προμηθευτές του συστήματος Predator, που θα μπορούσαν να τις μοσχοπουλήσουν!

Τα ελεγχόμενα από τις εφοπλιστικές ελίτ συστημικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να αδιαφορούν για ζητήματα Δημοκρατίας ακόμα και για αποδεδειγμένες περιπτώσεις πλιάτσικου με ευθύνη υπουργών. Η ενόχληση του Β. Μαρινάκη και η προβολή τού θέματος των υποκλοπών με σκληρή κριτική δεν κράτησε πολύ. Μετά τις νέες αποκαλύψεις, Τα Νέα δεν είχαν ούτε μονόστηλο στην πρώτη τους σελίδα!

Και το θλιβερό στην όλη ιστορία είναι ότι ο πρωθυπουργός, που ο ίδιος επέλεξε να εντάξει την ΕΥΠ στις αρμοδιότητές του, δεν διαψεύδει και η κυβέρνησή του δεν μηνύει αυτούς που αποκαλύπτουν τέρατα και σημεία. Και δεν το κάνει διότι, όπως δήλωσε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Docoumento Κώστας Βαξεβάνης, «αυτό θα μου λύσει τα χέρια να δώσω όλα τα στοιχεία που έχω».

Εκτός όμως από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που κρύβεται, κανείς από τους επισήμως εμπλεκόμενους στη λειτουργία της ΕΥΠ δεν τόλμησε να απαντήσει. Ούτε η «πατριώτισσα» εκτελέστρια των διαταγών εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου, που με στόμφο δήλωσε πρόσφατα ότι μέχρι και για την παρακολούθηση της Προέδρου της Δημοκρατίας θα έβαζε υπογραφή αν κινδύνευε η πατρίδα (!), ούτε ο αντικαταστάτης του περιβόητου σεκιουριτά διοικητή, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, που είχε δηλώσει ότι έχει «πλήρη εικόνα για το τι είχε συμβεί στην ΕΥΠ» πριν αναλάβει.

Η Δικαιοσύνη θα μπορούσε να σώσει την τιμή της πατρίδας και της Δημοκρατίας. Θα μπορούσε αν ήταν ανεξάρτητη. Είναι όμως; Δεν το έχει αποδείξει.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)