to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 07.02.2019

Κοινωνία

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία

Σταδιακή υποχώρηση και περιορισμός των φαινομένων στα νότια


Το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο επηρεάζει τον καιρό της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες, απομακρύνεται πλέον προς τα ανατολικά, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα στη διάρκεια της Πέμπτης να υποχωρήσουν και να περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Σημαντικά ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης καταγράφηκαν από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/Meteo στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να σημειώνονται στην Εύβοια (50 χιλιοστά στη Στενή), στην Κεντρική Στερεά και στο Νότιο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα, κυρίως στο Νότιο Αιγαίο, όπως σε διάστημα περίπου δέκα ωρών καταγράφηκαν 120 κεραυνοί από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του ΕΑΑ/Meteo.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένονται ενισχυμένοι σήμερα, φτάνοντας στο Βόρειο και το Δυτικό Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες.

 

  

Χάρτης 1 (αριστερά) Ημερήσια ύψη βροχής όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και (δεξιά) αριθμός κεραυνών στην περιοχή μας όπως καταγράφεται από σύστημα εντοπισμού κεραυνών ΖΕΥΣ, από τα μεσάνυχτα έως τις 09:30 το πρωί της Πέμπτης 07/02/2019. 

Πίνακας 1. Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 07/02/2019.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)