to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:55 | 15.03.2018

Διεθνή

Υπό την απειλή της απόλυσης πάνω από 30.000 εργαζόμενοι της θρυλικής «Toys'R'Us»

Η γνωστή αμερικανική αλυσίδα παιγνιδιών Toys'R'Us, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει ή θα πουλήσει τα 735 καταστήματά της στις ΗΠΑ


Η θρυλική αλυσίδα παιγνιδιών Toys'R'Us, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει ή θα πουλήσει τα 735 καταστήματά της στις ΗΠΑ.

Η εμβληματική αυτή αμερικανική αλυσίδα παιχνιδιών, που έχει την έδρα της στο Γουέιν του Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ, προβλέπει επίσης μια "αναδιοργάνωση" και μια "διαδικασία πώλησης" των δραστηριοτήτων της στον Καναδά, την Ασία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Η Toys'R'Us διευκρίνισε επίσης ότι παραμένουν ανοιχτές οι επιλογές που έχει για τις άλλες δραστηριότητές της στο εξωτερικό, στις οποίες περιλαμβάνονται τα καταστήματά της στη Γαλλία, αλλά και την Αυστραλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Η Toys 'R' Us, στην οποία οι περισσότεροι από τους μισούς από τους περίπου 65.000 εργαζομένους της είναι Αμερικανοί, ανακοίνωσε επίσης ότι θα παραθέσει λεπτομερώς "προσεχώς" τα σχέδιά της για την εκκαθάριση των καταστημάτων της στις ΗΠΑ και την εκχώρηση δραστηριοτήτων.

Η αλυσίδα είχε κηρύξει πτώχευση τον Σεπτέμβριο του 2017, θέτοντας εαυτόν υπό την προστασία του κεφαλαίου 11, της αμερικανικής διάταξης που επιτρέπει σε μια επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί φυσιολογικά υπό την προστασία των πιστωτών της.

Ωστόσο ο όμιλος συνέχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες για ανάκαμψη και για την εξεύρεση νέων πόρων.

Περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας Αμερικανών κινδυνεύουν τώρα στην αλυσίδα αυτή, η οποία είχε ξεκινήσει το 1948 με ένα μικρό κατάστημα στην Ουάσινγκτον με κούνιες, καροτσάκια και άλλα μωρουδιακά και είχε ξεπεράσει σήμερα τα 2.000 καταστήματα.

Η παγκόσμια βιομηχανία παιγνιδιών αγωνίζεται να διατηρήσει την προσοχή των παιδιών, την οποία μονοπωλούν πλέον τα smartphones και τα tablets. Οι παγκόσμιες πωλήσεις παιγνιδιών αυξάνονται ελαφρά κάθε χρόνο, αλλά όχι τόσο όσο αυτές των ηλεκτρονικών παιγνιδιών.

Πηγές: New York Times, USA Today, The Washington Post, CNN

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)