to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 07.11.2016

Κοινωνία

Υπό κατάληψη τα Λύκεια της Κρήτης: Συλλαλητήρια σε Χανιά και Ηράκλειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα στις 11:00 στο Ηράκλειο μαθητές σχολείων του νομού στο πλαίσιο πανελλαδικής μαθητικής κινητοποίησης, ενώ από το πρωί μαθητές σε 23 γυμνάσια, 14 γενικά λύκεια και 2 ΕΠΑΛ έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις. Συγκεντρώσεις και στα Χανιά. Υπό κατάληψη τα περισσότερα Λύκεια της Κρήτης


Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας ζητώντας, μεταξύ άλλων, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Επίσης ζητούν μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, στήριξη της Ειδικής Αγωγής, αναθεώρηση των αναλυτικών προγραμμάτων των μαθημάτων, εξορθολογισμό της ύλης, νέα βιβλία, περιορισμό του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα κ.ά.

Την ίδια ώρα το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Νομού Ηρακλείου στηρίζει την κινητοποίηση των μαθητών και καλεί, με τη συμμετοχή τους να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων. Επίσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00. για τη διευκόλυνση συμμετοχής των καθηγητών στο συλλαλητήριο.

καταληψεις σχολεια ηρακλειο
 
καταληψεις σχολεια ηρακλειο
 
καταληψεις σχολεια ηρακλειο
 
καταληψεις σχολεια ηρακλειο
 
καταλήψεις σχολεία ηράκλειο
 

Την ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας ζήτησαν σήμερα μαθητές και στα Χανιά, οι οποίοι συμμετείχαν σε συγκέντρωση που οργανώθηκε από το συντονιστικό τους όργανο στον πεζόδρομο της οδού Κοραή όπου βρίσκονται τέσσερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Οι συμμετέχοντες μαθητές συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο και στη συνέχεια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους, η οποία κατέληξε στην αντιπεριφέρεια. 

Τα αιτήματα:

Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.
Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.
Αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Στήριξη της Ειδικής αγωγής.
Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

(φωτογραφίες: Μάριος Διονέλλης

Πληροφορίες από ekriti

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)