to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:22 | 26.02.2018

Κοινωνία

Υπό κατάληψη η πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών - Καταδικάζει το υπουργείο Παιδείας

Υπό κατάληψη τελεί η πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Υπό κατάληψη τελεί η πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πριν από λίγο, ομάδα ατόμων εισήλθε στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου, στην οδό Ακαδημίας, εμποδίζοντας τη λειτουργία των υπηρεσιών του πανεπιστημίου.

«Δε γνωρίζουμε από ποιο χώρο είναι τα άτομα αυτά, μόνο ότι ζητούν δικαίωση για το Κ. Γιατζόγλου», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. Όπως διαβεβαίωσε ο πρύτανης, γίνεται προσπάθεια να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η λειτουργία της πρυτανείας. «Μέχρι να λήξει η κατάληψη, θα μεταφερθούν οι -ούτως ή άλλως λίγες- υπηρεσίες της πρυτανείας που βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο, σε γειτονικά γραφεία του πανεπιστημίου», ενημέρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι ο Κ. Γιατζόγλου συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Τι λένε οι πρυτανικές αρχές

Καταδικάζουν οι πρυτανικές αρχές την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από ομάδα ατόμων.

 

Με ανακοίνωσή τους, οι Αρχές αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε κατάληψη της πρυτανείας «από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα». 

 

«Αυτού του είδους οι απαράδεκτες ενέργειες είναι καταδικαστέες και πλήττουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση και τονίζεται ότι οι πρυτανικές αρχές μετά τη διαπίστωση της κατάληψης «έχουν προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες».

 

«Καλούμε τα άτομα αυτά να αποχωρήσουν, έτσι ώστε να αποδοθεί το κτίριο στη σπουδάζουσα νεολαία και να μην παρακωλύονται οι υπηρεσίες, οι οποίες λειτουργούν με το υστέρημα του Ελληνικού Λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει την κατάληψη:

Με αφορμή την εισβολή ομάδας ατόμων στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σημειώνει:

Κάθε πράξη βίας και διατάραξης της ακαδημαϊκής ειρήνης είναι απολύτως καταδικαστέα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές και το ακαδημαϊκό έργο δεν μπορούν να παρεμποδίζονται από εισβολείς και καταληψίες. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συντάσσεται με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και καλεί τους καταληψίες να αποχωρήσουν από το Ίδρυμα.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)