to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:15 | 20.11.2012

Πολιτική

Υπό κατάληψη η αντιπεριφέρεια Χανίων

Σε κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων προχώρησαν από τις 10 το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν εκφράζουν την αντίθεση τους  σε απολύσεις εργαζομένων και χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων επισημαίνουν.


«Συμμεριζόμαστε τη δύσκολη θέση της χώρας μας. Συμμεριζόμαστε την έγνοια της Κυβέρνησης να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά πώς μια χώρα μπορεί να βγει από την κρίση όταν βάζει, ως αντίτιμο, τους πολίτες της σε καθεστώς κρίσης;

Δεν αποτελούν τη χώρα αυτοί οι ίδιοι οι πολίτες; Άλλο πράγμα η χώρα και άλλο οι πολίτες της;
Ζητάμε άμεσα την ανακοίνωση των θέσεων που θα καταλάβουν οι υπό διαθεσιμότητα συνάδελφοι.

Ζητάμε την υλοποίηση των υποσχέσεων της Κυβέρνησης σχετικά με την μετάταξή τους σε Υπηρεσίες που έχουν ανάγκες».


Η ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν: ''Οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην ενέργεια της Κυβέρνησης να ευθυγραμμιστεί με τις επιταγές της Τρόικας, «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις». Θεωρούνται πια απολυμένοι - δηλαδή «πετιούνται» έξω από τις καταστάσεις μισθοδοσίας- εκείνοι οι Συνάδελφοι που η Τρόικα απαίτησε να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Συμμεριζόμαστε τη δύσκολη θέση της χώρας μας. Συμμεριζόμαστε την έγνοια της Κυβέρνησης να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά πώς μια χώρα μπορεί να βγει από την κρίση όταν βάζει, ως αντίτιμο, τους πολίτες της σε καθεστώς κρίσης; Δεν αποτελούν τη χώρα αυτοί οι ίδιοι οι πολίτες; Άλλο πράγμα η χώρα και άλλο οι πολίτες της;

Αυτά τα απλά ερωτήματα θέλουμε να θέσουμε υπόψη των συμπολιτών μας.

Αυτά, μαζί με του παρακάτω στίχους του Άγγλου Ποιητή John Donne:  «κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, αποκλεισμένος στον εαυτό του. Κάθε άνθρωπος είναι ένα κομμάτι της γης, ένα μέρος του είδους ο θάνατος κάθε ανθρώπου με θλίβει, γιατί ανήκω στο ανθρώπινο είδος, και γι' αυτό ποτέ μη ρωτήσεις για ποιόν χτυπά η καμπάνα, χτυπάει για σένα».

Η καμπάνα άρχισε να χτυπά. Για λίγους σήμερα, για περισσότερους αύριο, ίσως για όλους στο μέλλον.

Ζητάμε άμεσα την ανακοίνωση των θέσεων που θα καταλάβουν οι υπό διαθεσιμότητα συνάδελφοι. Ζητάμε την υλοποίηση των υποσχέσεων της Κυβέρνησης σχετικά με την μετάταξή τους σε Υπηρεσίες που έχουν ανάγκες''.


Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταλήψεις δημοτικών καταστημάτων στα Χανιά  όπως αποφάσισαν στη  γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Χανίων.


Η απόφαση της γενικής συνέλευσης αναφέρει:

''Σήμερα Τρίτη συνεχίζεται σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και σε όλα τα δημοτικά κτήρια του νομού η κατάληψη από τους εργαζόμενους.

Εξακολουθούν και σήμερα Τρίτη να τελούν υπό κατάληψη και αποκλεισμό και οι υπηρεσίες των διευθύνσεων και τμημάτων προσωπικού με ταυτόχρονη στάση εργασίας από 7 έως 11 το πρωί και, με απόφαση της ΠΟΕ -ΟΤΑ, από 11 π.μ. έως και 7 μ.μ.

Το σώμα της γενικής συνέλευσης εξουσιοδότησε  το διοικητικό συμβούλιο σήμερα Τρίτη  και μετά τις νέες εξελίξεις, να καθορίσει την παραπέρα στάση τους  για τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων το  διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου θα  πραγματοποιήσει συνάντηση με όλα τα διοικητικά συμβούλια των πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων του νομού, που θα τα ενημερώσει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους ΟΤΑ , ώστε  από κοινού να συντονίσουν τις δράσεις τους, διότι τα μέτρα θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους''.
Ανακοίνωση των εργαζόμενων της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

Οι εργαζόμενοι στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής τη; Αντιπεριφέρειας Χανίων αποφάσισαν ομόφωνα σε έκτακτη  συνέλευση  στις 20 Νοεμβρίου 2012 να συμμετάσχουν στην κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Χανίων συμπαραστεκόμενοι στον δίκαιο αγώνα των συνάδελφων μας που με τις έξωθεν εντολές της τρόικας μας οδηγούν σε απολύσεις.

Θα συμμετέχομε σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα  μέχρι την οριστική απόσυρση του νόμου που απειλεί με απολύσεις 150.000 δημόσιους υπαλλήλους.

Ως εκ τούτου η υπηρεσία μας στις 20 / 11/ 2012  παραμένει κλειστή.



Πηγή: neakriti

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)